Αρχική » Ιωάννινα: 13 ταΐστρες – ποτίστρες χωροθετούνται σε περιοχές του δήμου για την καλύτερη διαχείριση των αδέσποτων

Ιωάννινα: 13 ταΐστρες – ποτίστρες χωροθετούνται σε περιοχές του δήμου για την καλύτερη διαχείριση των αδέσποτων

με Βασίλης Κούρκουλας

Σύσκεψη με προέδρους τοπικών συμβουλίων είχε σήμερα ο αντιδήμαρχος Πέτρος Παλάσχας με αντικείμενο την καλύτερη οργάνωση της τοποθέτησης των 13 πρώτων ταϊστρών – ποτίστρων  για την σίτιση αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Η τοποθέτησή τους θα γίνει στις ακόλουθες περιοχές: Πέραμα, Πεδινή, Κοσμηρά, Μάζια, Χαροκόπι, Πλατανιά, Σταυράκι, Μπάφρα, Νέα Ζωή, Κουτσελιό, Νεοχωρόπουλο, Νεοκαισάρεια και Καρδαμίτσια, όπως είχε αποφασιστεί στη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής περιόδου από το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων.

Ο αντιδήμαρχος εξήγησε στους προέδρους την προβλεπόμενη διαδικασία και ζήτησε τη συμβολή τους προκειμένου να υποδείξουν ο καθένας στην κοινότητά του, τον κατάλληλο χώρο για να τοποθετηθούν οι ταΐστρες – ποτίστρες.

Banner

Όπως ειπώθηκε και από υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου που ήταν παρόντες στη σύσκεψη, οι χώροι που θα επιλεγούν δεν πρέπει να είναι κοντά σε παιδικές χάρες, πάρκα ή πλατείες.

Η κάθε ταΐστρα – ποτίστρα, σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, θα υιοθετηθεί είτε από μέλη φιλοζωικών σωματείων, είτε από εθελοντές πολίτες, οι οποίοι θα αναλάβουν την τροφοδότηση αυτών με τροφές που θα τους παρέχει ο δήμος για την ορθή διαχείρισή τους με στόχο την ευζωία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

«Κάνουμε μια αρχή με τις 13 περιοχές που έχουν επιλεγή κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής περιόδου και σύντομα θα προχωρήσουμε στην προμήθεια κι άλλων ταϊστρών- ποτίστρων προκειμένου να τοποθετηθούν και σε άλλες περιοχές του δήμου μας. Οι τοπικές κοινότητες αναλαμβάνουν την ευθύνη να μας υποδείξουν σε ποιους χώρους μπορούμε να τοποθετήσουμε τις ταΐστρες- ποτίστρες προκειμένου να δημιουργηθεί η λιγότερη δυνατή όχληση για τους κατοίκους. Στόχος μας είναι να διαχειριστούμε το ζήτημα των αδέσποτων με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο τόσο για τα ίδια όσο και για τους συνδημότες μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Καταλήγοντας ενημέρωσε ότι τις προηγούμενες τέσσερις μέρες στο δημοτικό καταφύγιο του δήμου Ιωαννιτών έγιναν 80 στειρώσεις και ευχαρίστησε τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων για τη συμμετοχή τους στη σύσκεψη.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00