Αρχική » Το Γυμνάσιο Ζαλόγγου συμμετέχει στο Πρόγραμμα eTwinning: «THE GLOCAL DETERIORATION ON NATURE»

Το Γυμνάσιο Ζαλόγγου συμμετέχει στο Πρόγραμμα eTwinning: «THE GLOCAL DETERIORATION ON NATURE»

με Βασίλης Κούρκουλας

Το Glocal Deterioration on Nature είναι ένα περιβαλλοντικό έργο που ασχολείται με την ατμοσφαιρική ρύπανση και τις φυσικές καταστροφές. Στόχος είναι να προωθηθεί η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών για τα σημαντικά αυτά ζητήματα.

Οι μαθητές/τριες θα έχουν πληροφορίες για τα θέματα μελέτης και θα αποκτήσουν εμπειρία σχετικά με τη χρήση εργαλείων ιστού από διαδικτυακές συναντήσεις και μεθόδους έρευνας.

Το διαδραστικό περιβάλλον μάθησης, η πολιτιστική αλληλεπίδραση και η ενίσχυση δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων αποτελούν τη βάση για να αναγνωρίσουν οι μαθητές/τριες τα παγκόσμια ζητήματα για το περιβάλλον. Έτσι μπορούν να προτείνουν και να δημιουργήσουν λύσεις για αυτά τα ζητήματα. Η πολιτιστική αλληλεπίδραση είναι ιδιαίτερα σημαντική. Στο project συμμετέχουν σχολεία από την Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Τουρκία και την Ιορδανία.

Banner

Η συνεργασία μεταξύ μαθητών διαφορετικών σχολείων και διαφορετικών χωρών δίνει στον/στη μαθητή/τρια την ευκαιρία να αναπτύξει μια ευρύτερη κατανόηση του κόσμου και να ενισχύσει τις κοινωνικές του δεξιότητες. Συνολικά η συνεργασία σε αντίστοιχα προγράμματα εμπλουτίζει την εκπαιδευτική εμπειρία και προσφέρει πολλές ευκαιρίες για γνωστική και προσωπική ανάπτυξη.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00