Αρχική » Συνάντηση εργασίας Αντιπεριφερειάρχη Δράκου Αναστασίου με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μπούρη Ιωάννη και το μέλος Ευάγγελου Βασίλειο

Συνάντηση εργασίας Αντιπεριφερειάρχη Δράκου Αναστασίου με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μπούρη Ιωάννη και το μέλος Ευάγγελου Βασίλειο

με Βασίλης Κούρκουλας

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου Δράκου Κ. Αναστασίου πάνω στον τομέα του εμπορίου και απασχόλησης με εκπροσώπους του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πρέβεζας. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρεβέζης κος Μπούρης Ιωάννης και το μέλος Ευάγγελου Βασίλειος μέσα σε ένα ιδιαίτερα θερμό κλίμα συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και στάθηκαν σε ιδιαιτέρως σημαντικά ζητήματα. 

   Καταρχάς, αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε η έλλειψη εξειδικευμένου εργατικού προσωπικού και τα προγράμματα εξειδίκευσης στο πλαίσιο αυτό, καθώς και η απλοποίηση των διαδικασιών ένταξης εργατών γης από τρίτες χώρες. 

   Εν συνεχεία, οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στις επιχειρήσεις έχουν εξελιχθεί σε μείζον πρόβλημα. 

   Επίσης, συζητήθηκε η έλλειψη χρηματοοικονομικής ρευστότητας σε μεγάλο ποσοστό των επιχειρήσεων και τρόποι αντιμετώπισης του τραπεζικού συστήματος ώστε να έχουν πρόσβαση και όσοι είναι σε δυσμενή θέση.

   Τέλος, το κτηριακό αποτελεί βραχνά για το επιμελητήριο και αναζητείται η βέλτιστη λύση.

   Από πλευράς του ο Αντιπεριφερειάρχης κος Δράκος Αναστάσιος τόνισε ότι το έργο και οι δράσεις του επιμελητηρίου βρίσκονται σε πολύ υψηλό βαθμό και επιπλέον καταστρώθηκε από κοινού ένα σχέδιο με στοχευμένες δράσεις που αποσκοπούν πρωτίστως στην βελτίωση και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών έτσι ώστε η περιοχή μας, να αναδειχθεί περαιτέρω σε τουριστικό προορισμό υψηλών προδιαγραφών. Η περιφέρεια Ηπείρου θα είναι δίπλα στο επιμελητήριο και όλοι μαζί δίπλα στον ελεύθερο επαγγελματία.

 

Αναστάσιος Κ. Δράκος 

Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου

σε θέματα εμπορίου και απασχόλησης.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00