Αρχική » Το δρώμενο του αμίλητου νερού “ζωντάνεψε” στην αγορά της Πρέβεζας

Το δρώμενο του αμίλητου νερού “ζωντάνεψε” στην αγορά της Πρέβεζας

με Βασίλης Κούρκουλας

Το έθιμο του αμίλητου νερού αναβίωσε χθες το βράδυ από την ΑΜΚΕ “ΑΒΓΟ” τον Δήμο Πρέβεζας και τις μαθήτριες του Πρότυπου Γυμνασίου .

Η υπεύθυνη της “ΑΒΓΟ” Στέλλα Λένη οργάνωσε το όμορφο αυτό δρώμενο που αναβίωνε την παραμονή των Χριστουγέννων με τα κορίτσια του κάθε χωριού να πηγαίνουν στη βρύση και να παίρνουν αμίλητες νερό για να μη τις ακούσουν τα κακά πνεύματα και οι καλικάντζαροι που είχαν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στη γη.

Μάλιστα άφηναν στη βρύση μέλι και βούτυρο για να τη “γλυκάνουν” και να υπάρχει χαρά στα σπίτια τους και ευφορία στα χωράφια τους.

Τα κορίτσια φορώντας παραδοσιακές ενδυμασίες πήραν νερό από τη βρύση του Αγίου Χαραλάμπους και στη συνέχεια πέρασαν μέσα από το παραδοσιακό κέντρο της πόλης τραγουδώντας χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά τραγούδια και κάλαντα υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Ολγας Κουρεμένου.

Στην αναβίωση του εθίμου συμμετείχαν επίσης οι κυρίες Σοφία Γιαννούλη και Ζωή Βλάχου, ενώ η παρουσία των κοριτσιών εξέπληξε ευχάριστα όσους και όσες βρέθηκαν εκείνη την ώρα στο ιστορικό κέντρο και στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό της πλατείας Ανδρούτσου.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00