Αρχική » Ανάδοχοι για έργα εξοικονόμησης νερού σε δίκτυα άρδευσης Άρτας και Θεσπρωτίας

Ανάδοχοι για έργα εξοικονόμησης νερού σε δίκτυα άρδευσης Άρτας και Θεσπρωτίας

με Antazioga

Ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τρία ακόμη μεγάλες παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών δικτύων σε τρεις παραγωγικές περιοχές της Ηπείρου και πλέον μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την έναρξη των εργασιών, καθώς
στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου κατακύρωσε τα αποτελέσματα των διαγωνισμών και ανέδειξε τους οριστικούς αναδόχους των έργων.


Συγκεκριμένα πρόκειται για τα εξής:
 «Έργα εξοικονόμησης νερού Γραμμενίτσας – Βλαχέρνας», προϋπολογισμού € 1.090.000. Ανάδοχος: «Πύρρος Εmpire Ιδιωτική
Κεφαλαιουχική Εταιρεία.
 «Έργα εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης νερού του αρδευτικού δικτύου Περάνθης – Λουτρότοπου», προϋπολογισμού € 2.198.000,01. Ανάδοχος: Κ/Ξ Κ. ΚΩΣΤΑΒΑΣΙΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.- ΤΕ.ΚΑΤ. ΟΜΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ.
 «Έργα εξοικονόμησης νερού ΤΟΕΒ Ραγίου Κεστρίνης», προϋπολογισμού € 1.625.000. Ανάδοχος: Αναγνώστου Ιωάννης.

Και τα τρία έργα χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2014-2020).

Οριστικός ανάδοχος για το δίκτυο αποχέτευσης Αρίστης Ζαγορίου

Banner

Από την Οικονομική Επιτροπή κατακυρώθηκε και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για το έργο: «Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκατάσταση λυμάτων Αρίστης Δήμου Ζαγορίου», προϋπολογισμού € 1.880.000 χωρίς ΦΠΑ. Οριστικός ανάδοχος αναδείχτηκε η Κ/Ξ ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Α.Τ.Ε.- ΑΜΦΙΑΛΟΣ Ο.Ε.
Επίσης κατακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί και αναδείχθηκαν οι οριστικοί ανάδοχοι των έργων:

 «Αποκατάσταση και διασφάλιση ασφαλούς κίνησης πεζών από το επαρχιακό δίκτυο προς Καστρίτσα», προϋπολογισμού 150.000 €. Οριστικός Ανάδοχος: ΝΚ. ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΙΚΕ.
 «Άμεση ολοκλήρωση εργασιών κατασκευής ποσβάσεων και έργων υποδομής στην γέφυρα Λοφίσκου», προϋπολογισμού 62.000 €. Οριστικός Ανάδοχος: ΖΙΩΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
 «Άμεση αποκατάσταση τοίχων και κατασκευή τεχνικών κατά μήκος του οδικού δικτύου Πετροβουνίου», προϋπολογισμού 49.600 €. Οριστικός Ανάδοχος: Γ.Θ. Χριστογιάννης.
 «Άμεσες εργασίες ασφαλτόστρωσης στα όρια της Τ.Κ. Ανατολικής», προϋπολογισμού 81.500,00 €. Οριστικός Ανάδοχος: Κων. Β. Γκεσούλης. Ανάδοχος για τη συντήρηση δομικών υλικών και διάκοσμου του Ιμαρέτ

Η Ο.Ε. ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ Π. & ΓΕΩΡΓΙΆΔΗΣ Γ. αναδείχτηκε προσωρινός ανάδοχος για το υποτμήμα του έργου της Αποκατάστασης του Οθωμανικού Τεμένους Ιμαρέτ της Άρτας, που αφορά τη συντήρηση των δομικών υλικών και του διάκοσμου, το οποίο έχει προϋπολογισμό 320.000 ευρώ. Η Ο.Ε. σε επόμενη συνεδρίασή της θα προχωρήσει στη λήψη της τελικής απόφασης.

Ενημέρωση από Περιφερειάρχη για την κατολίσθηση στα Πηγάδια

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ενημέρωσε τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής για το γεωλογικό φαινόμενο που εξελίχθηκε στην περιοχή Πηγαδιών του Δήμου Βορείου Τζουμέρκων, σε σημείο κοντά στον τερματισμό του νέου δρόμου που
έχει κατασκευαστεί από την Περιφέρεια Ηπείρου.
Η ολίσθηση του εδάφους, όπως εξήγησε ο Περιφερειάρχης, έγινε σε περιοχή που γειτνιάζει με το τμήμα στο οποίο είχε προκληθεί κατολίσθηση προ ολίγων χρόνων (μετά από σεισμική δόνηση) και η οποία είχε αποκατασταθεί κατά τη διάρκεια κατασκευής του δρόμου Τέροβο- Πλατάνια.
Η αποκοπή του εδάφους ξεκίνησε σε ύψος περίπου 300 μέτρων από το οδόστρωμα, χωρίς ακόμη να μπορεί να γίνει ακριβής αξιολόγηση του φαινομένου.
Ήδη από προχθές εργάζονται εντατικά μηχανήματα για την απομάκρυνση των υλικών που έχουν συσσωρευθεί επί του οδοστρώματος, το οποίο σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση – και εκτός από ένα τμήμα βραχοπαγίδας- δεν έχει υποστεί ζημιές, Όσον αφορά την απομάκρυνση του υλικού της κατολίσθησης, αυτή γίνεται σύμφωνα με την ισχύουσα Α.Ε.Π.Ο.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00