Αρχική » “Ασπίδα” προστασίας για τις προστατευόμενες περιοχές όλης της χώρα θα αναπτύξει ο ΟΦΥΠΕΚΑ

“Ασπίδα” προστασίας για τις προστατευόμενες περιοχές όλης της χώρα θα αναπτύξει ο ΟΦΥΠΕΚΑ

με Βασίλης Κούρκουλας

Στη δημοσίευση και διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την επιλογή του αναδόχου που θα υλοποιήσει το έργο προμήθεια πλωτών μέσων ανοικτής θαλάσσης και εσωτερικών υδάτων για την επιστημονική παρακολούθηση, εποπτεία και φύλαξη του δικτύου Natura 2000, με προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 3.000.000 εκ. ευρώ προχωρά ο ΟΦΥΠΕΚΑ.

Η προμήθεια των πλωτών μέσων εντάσσεται στο μεγάλο έργο που αφορά στη Δημιουργία εθνικού συστήματος για τη μόνιμη παρακολούθηση των ειδών και τύπων οικοτόπων για την επιτήρηση των προστατευόμενων περιοχών σε όλη την Ελλάδα το οποίο εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Μέσω της μεγάλης αυτής παρέμβασης ο συνολικός προϋπολογισμός της οποίας ξεπερνά τα 40.000.000 εκ.ευρώ , θα δημιουργηθούν ομοιόμορφα πρωτόκολλα παρακολούθησης για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με την πανίδα, τη χλωρίδα και τους φυσικούς τόπους οικοτόπων, ενώ θα εγκατασταθεί ενιαίο σύστημα επόπτευσης και φύλαξης με κατάρτιση σχεδίων και προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού για την υλοποίησή τους με σκοπό την δημιουργία ενός οριζόντιου συστήματος που θα επικοινωνεί αυτόματα με οχήματα και σκάφη που κινούνται εντός προστατευόμενων περιοχών.

Banner

Επίσης θα γίνουν δράσεις ενημέρωσης για τις επιτρεπόμενες δραστηριότητες στις προστατευόμενες περιοχές και υποστήριξης του ΟΦΥΠΕΚΑ στον επιστημονικό συντονισμό των ειδών πανίδας, οικοτόπων και χλωρίδας, προμήθεια επιστημονικού εξοπλισμού νέων τεχνολογιών κλπ, ενώ το έργο αποσκοπεί συνολικά στη διασφάλιση της διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος καθώς και την αποφυγή παράνομων δραστηριοτήτων στις προστατευόμενες περιοχές.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00