Αρχική » Νόμιμη η εκλογή του Δημάρχου- Κρίθηκε από το Νομικό Συμβούλιο, επικυρώθηκε από το ΥΠΕΣ

Νόμιμη η εκλογή του Δημάρχου- Κρίθηκε από το Νομικό Συμβούλιο, επικυρώθηκε από το ΥΠΕΣ

με Βασίλης Κούρκουλας

Νόμιμη και με τον πλέον επίσημο τρόπο κρίθηκε η εκλογή νέου Δημάρχου στο Δήμο Ιωαννιτών. Η απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και η επικύρωσή της από το Υπουργείο Εσωτερικών βάζει τέλος στο θέμα που προκάλεσε αρκετές συζητήσεις και σε όλες τις αμφισβητήσεις που συνόδευσαν την διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Το Νομικό Συμβούλιο εξέτασε την υπόθεση μετά από αίτημα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας σε συνεδρίασή του στις 20 Μαρτίου. 

Στις 30 σελίδες αναλύεται όλο το νομοθετικό πλαίσιο και καταλήγει: «Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Τμήμα Γ’) γνωμοδοτεί κατά πλειοψηφία ότι σε περίπτωση κένωσης λόγω θανάτου της θέσης του δημάρχου του οποίου η παράταξη έχει συμπράξει με περισσότερες δημοτικές παρατάξεις, το σώμα εκλογής του νέου δημάρχου αποτελούν μόνον οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του εκλεγέντος δημάρχου, οι οποίοι και μόνο μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για την εκλογή νέου δημάρχου και όχι και οι δημοτικοί σύμβουλοι που προέρχονται από τις δημοτικές παρατάξεις με τις οποίες είχε συμπράξει η παράταξη του αποβιώσαντος δημάρχου».

Το Υπουργείο Εσωτερικών με απόφαση που υπέγραψε στις 10 Απριλίου ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλης Σταυριανουδάκης αποδέχθηκε την γνωμοδότηση και την απόφασή του κοινοποιεί στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και τους Δήμους της χώρας. 

Banner

Η απόφαση του Νομικού Συμβουλίου και η επικύρωσή της από το Υπουργείο Εσωτερικών διαβιβάστηκαν σήμερα επίσημα στο Δήμο Ιωαννιτών.

Το περιεχόμενό τους ανακοίνωσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου.

«Είχα αναλύσει από την αρχή τόσο στα μέλη της παράταξης «Γιάννενα- Νέα Εποχή» όπως και σε όλα τα μέλη της σύμπραξης που αποτελούσαν την παράταξη του δημάρχου την διαδικασία εκλογής. Η άποψη που είχα διατυπώσει δικαιώθηκε πλήρως. Κλείνει έτσι ένας κύκλος που άνοιξε άκριτα και επιπόλαια από ορισμένους. Ένας κύκλος στον οποίο διακυνδίνευσαν οι συνεργασίες που είχαν γίνει από τον Μωυσή Ελισάφ και τις οποίες θέλω να τιμήσω απόλυτα» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος.

Σε δήλωση που έκανε υπογράμμισε ότι «το καθήκον που έχουμε αναλάβει είναι πολύ βαρύ, ο χρόνος που περνά κρίσιμος και προέχει στον χρόνο αυτό να είμαστε χρήσιμοι για τους πολίτες».

Τέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξαγγελία που έγινε από τον Πρωθυπουργό για την παραχώρηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου κάνοντας γνωστό ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν οι λεπτομέρειες για την διαδικασία για τις οποίες θα ενημερωθεί το σώμα.

Ο Δήμαρχος για μία ακόμη φορά εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την αιματηρή συμπλοκή και την οπαδική βία ενώ έκανε γνωστό ότι την επόμενη εβδομάδα η Δημοτική Αρχή θα αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να εξεταστεί η λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

Τον αποτροπιασμό τους για τα θλιβερά γεγονότα εξέφρασαν και όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. 

Στην ολοκλήρωση της συζήτησης, εκτός ημερήσιας διάταξης, ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του  που αναγνωρίστηκε από όλες τις παρατάξεις η αξία της παραχώρησης ολόκληρου του στρατοπέδου Βελισσαρίου. «Η έκταση θα πολεοδομηθεί και μαζί με την Περιφέρεια θα γίνουν τα έργα υποδομής που απαιτούνται» ανέφερε.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00