Αρχική » Ιωάννινα: Εγκρίθηκε η προγραμματική για την λειτουργία του ΣΜΑ

Ιωάννινα: Εγκρίθηκε η προγραμματική για την λειτουργία του ΣΜΑ

με VasilisKourkoulas

Την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου, της Περιφέρειας Ηπείρου και του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων για την λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων.

Η συζήτηση ήταν εκτενής και διεξοδική με παρεμβάσεις τόσο από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ του Νομού Ιωαννίνων όσο και της ΑΔΕΔΥ που ζήτησαν να μην ξεκινήσει η λειτουργία του ΣΜΑ εάν δεν γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Στη συνεδρίαση επισημάνθηκε ο κίνδυνος απένταξης των έργων διαχείρισης απορριμμάτων από το ΕΣΠΑ καθώς η καθυστέρηση είναι μεγάλη.

Με βάση την εισήγηση που έγινε από τον δήμαρχο και την τροποποίηση ενός άρθρου της σύμβασης, τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως για να ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία.

Ο όρος που τροποποιήθηκε αναφέρει ότι «ο Δήμος αναλαμβάνει να συνδράμει στη δοκιμαστική λειτουργία με την παροχή υποστήριξης προσωπικού ανάλογων ειδικοτήτων που θα το εξασφαλίσει με τις νόμιμες διαδικασίες». 

Στη συνεδρίαση αποσαφηνίστηκε από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών ότι έγινε τροποποίηση στον προυπολογισμό για την πρόσληψη 11 ατόμων με σύμβαση οκτάμηνης διάρκειας που θα ενισχύσουν τον τομέα καθαριότητας και θα συμβάλλουν στη λειτουργία του ΣΜΑ.

«Πρέπει να προχωρήσουμε στη λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης χωρίς να αποδυναμώσουμε τις υπηρεσίες μας. Ήδη τις ίδιες συμβάσεις έχουν υπογράψει οι περισσότεροι δήμοι της Ηπείρου χωρίς να δημιουργηθούν εντάσεις. Γνωρίζουμε τις τεράστιες ανάγκες στην καθαριότητα και παράλληλα αναγνωρίζουμε τον κίνδυνο να χαθεί ένα μεγάλο έργο που υλοποίησε η Περιφέρεια Ηπείρου για λογαριασμό της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης» υπογράμμισε ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00