Αρχική » Ιωάννινα: 2η Συνάντηση του έργου «CLIMABOROUGH Building Green and Climate Neutral City Hubs» στα πλαίσια του προγράμματος Horizon Europe

Ιωάννινα: 2η Συνάντηση του έργου «CLIMABOROUGH Building Green and Climate Neutral City Hubs» στα πλαίσια του προγράμματος Horizon Europe

με Βασίλης Κούρκουλας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν από τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023 έως τη Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 στη Σόφια (Βουλγαρία), οι εργασίες της 2ης Ετήσιας Συνάντησης των Πόλεων (Cities Annual Meeting) που συμμετέχουν στο έργο CLIMABOROUGH. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη CINEA και φιλοδοξεί να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ σχεδιασμού και εφαρμογής αστικών καινοτομιών, ιδιαίτερα ενόψει της κλιματικής αλλαγής και των συνακόλουθων αναγκών προσαρμογής και μετριασμού της. 

Ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει στο έργο, το οποίο συντονίζεται από τη ANCI Toscana, μαζί με άλλους 26 εταίρους.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν σχετικά με την πρόοδο του έργου και τη διοργάνωση των εκδηλώσεων Προκαταρτικής Διαβούλευσης Αγοράς (Preliminary Market Consultation), καθώς ο Δήμος Ιωαννιτών αποτελεί μία από τις οχτώ πόλεις για τις οποίες προβλέπεται η διακήρυξη δημόσιου διαγωνισμού καινοτομίας τον Σεπτέμβριο 2023 για την ανάδειξη πειραματικών λύσεων σχετικών με την κλιματική ουδετερότητα των πόλεων.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες είχαν ενεργό ρόλο σε εργαστήρια σχετικά με τον αστικό σχεδιασμό και τις κλιματικές υπηρεσίες, τη διαχείριση των δεδομένων στις πόλεις και την επικοινωνία. Τέλος, οι εκπρόσωποι των πόλεων συμμετείχαν σε επισκέψεις πεδίου, στην πόλη της Σόφιας, σχετικές με καινοτόμες υπηρεσίες αστικής κινητικότητας του Δήμου. 

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00