Αρχική » Η Πρέβεζα, τιμώντας την παράδοση, μοίρασε πολυσπόρια στους Δημότες

Η Πρέβεζα, τιμώντας την παράδοση, μοίρασε πολυσπόρια στους Δημότες

με Antazioga

Ο Δήμος Πρέβεζας με την πολύτιμη  συμβολή των σπουδαστών/εκπαιδευτών  του  τμήματος “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης/Αρχιμάγειρας CHEF” του Δημόσιου ΙΕΚ Πρέβεζας και του διευθυντή  του  Γιάννη Αναγνωστάκη, σήμερα το πρωί της Τρίτης 21 Νοεμβρίου,  Ημέρα των Εισοδίων    της Θεοτόκου, πρόσφεραν δωρεάν  πολυσπόρια  σε όλους όσοι βρέθηκαν στον πεζόδρομο της Λαϊκής Αγοράς.

Η Πρέβεζα είναι μια από τις πόλεις που τηρούν πιστά το έθιμο της παρασκευής του ξεχωριστού αυτού εδέσματος σε πάρα πολλά σπίτια ωστόσο ο Δήμος  θέλησε να δώσει τη δυνατότητα σε όλους να δοκιμάσουν τα  πολυσπόρια.

Πολυσπόρια – Photo IPreveza.gr (Αλεξάνδρα Ζιώγα)

Εκτός από τον πεζόδρομο της Λαϊκής Αγοράς, μεγάλος αριθμός διατέθηκε και για τους πιστούς του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου μετά το τέλος της Θείας λειτουργίας για την γιορτή της Παναγίας.

Το έθιμο τηρήθηκε και στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Πρέβεζας (Δείτε ΕΔΩ)

Τα πολυσπόρια στην Πρέβεζα παρασκευάζονται κατά κύριο λόγο με σιτάρι, καλαμπόκι, σταφίδες , καρύδια και μπαχαρικά, ενώ στις αγροτικές περιοχές συμβολίζει την καλή σπορά και σύμφωνα με το τελετουργικό της ημέρας βρασμένοι καρποί μετά το τέλος της θείας λειτουργίας ρίχνονταν σε χωράφια και ποτάμια, για να “τρέχει” όλο το χρόνο η σοδειά στο σπίτι.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00