Αρχική » Επιτυχημένη η ετήσια μουσικοχορευτική εκδήλωση των χορευτικών τμημάτων του Συνδέσμου Συρρακιωτών Πρέβεζας

Επιτυχημένη η ετήσια μουσικοχορευτική εκδήλωση των χορευτικών τμημάτων του Συνδέσμου Συρρακιωτών Πρέβεζας

Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα 50 χρόνια από την Ίδρυση και Λειτουργία του Συνδέσμου

με Βασίλης Κούρκουλας

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες (9/7/2024) το βράδυ η ετήσια μουσικοχορευτική εκδήλωση των χορευτικών τμημάτων του Συνδέσμου Συρρακιωτών Πρέβεζας, όπου μικροί και μεγάλοι χορευτές, παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς του Συρράκου, αλλά και από άλλα μέρη της χώρας μας.

Η φετινή μας εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα 50 χρόνια από την Ίδρυση και Λειτουργία του Συνδέσμου μας, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην διατήρηση και μεταλαμπάδευση της πλούσιας πολιτιστικής και μουσικοχορευτικής μας παράδοσης.

Banner

Ένα από τα δυναμικά και πλέον ζωντανά κομμάτια του Συνδέσμου μας, είναι και τα χορευτικά τμήματα. Ο Σύνδεσμός μας, έχοντας ως στόχο να διασφαλίσει, να διατηρήσει και να αναδείξει την Συρρακιώτικη μουσικοχορευτική παράδοση, διαθέτει χορευτικά τμήματα όλων των ηλικιών και όλων των βαθμίδων, στα οποία παρακολουθούν παραδοσιακά μαθήματα χορού μεγάλος αριθμός ενηλίκων και ανηλίκων χορευτών. Στα τμήματα αυτά, διδάσκονται παραδοσιακοί Συρρακιώτικοι χοροί, αλλά και αυθεντικοί παραδοσιακοί  χοροί από όλη την Ελλάδα, από αξιόλογους χοροδιδασκάλους, οι οποίοι είναι αντάξιοι συνεχιστές όλων των προηγούμενων χοροδιδασκάλων που πέρασαν διαχρονικά από τον Σύλλογό μας και πρόσφεραν σημαντικές υπηρεσίες.

Τα χορευτικά μας τμήματα συμμετέχουν σε πολλές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ χορού, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, αποσπώντας θετικές εντυπώσεις.

Στην επιτυχία αυτή, συμβάλλει σημαντικά και ο μεγάλος αριθμός από παραδοσιακές φορεσιές που διαθέτει ο Σύνδεσμός μας. Μέλημά μας είναι η σωστή συντήρηση αυτών και η διαρκής ανανέωσή τους, τηρώντας πιστά την αυθεντικότητά τους και τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα.

Την εκδήλωση επένδυσε μουσικά παραδοσιακή ορχήστρα , αποτελούμενη από τους: Κώστα Γεροδήμο στα τραγούδι, Βασίλη Παπαγεωργίου στο κλαρίνο, Θανάση Πρεμέτη στο βιολί, Σάκη Πρεμέτη στο λαούτο και Παύλο Λαζοκίτσο στα κρουστά.

Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη και φίλους του Συνδέσμου Συρρακιωτών Πρέβεζας, που μας τίμησαν με την παρουσία τους και στήριξαν για μία ακόμη φορά την προσπάθεια που καταβάλει ο Σύνδεσμός μας στην διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00