Αρχική » Επιστολή Επιμελητηρίου Πρέβεζας για Μείωση του Συντελεστή ΦΠΑ στον Κλάδο της Εστίασης

Επιστολή Επιμελητηρίου Πρέβεζας για Μείωση του Συντελεστή ΦΠΑ στον Κλάδο της Εστίασης

με Βασίλης Κούρκουλας

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Επιμελητήριό μας έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών και παραπόνων από επιχειρήσεις μέλη μας που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης, αναφορικά με την αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 24% στον σερβιριζόμενο καφέ και τα μη αλκοολούχα ροφήματα και αναψυκτικά.


Ο Νομός Πρέβεζας θεωρείται ένας από τους νομούς με έντονη τουριστική κίνηση με κορύφωση τους μήνες του καλοκαιριού, ενώ ο κλάδος της εστίασης αποτελεί βασικό πυλώνα της βιομηχανίας του τουρισμού για την περιοχή μας.

Ο εν λόγω κλάδος συμβάλλει αποφασιστικά αφενός στην μεγέθυνση του οικονομικού γίγνεσθαι της περιοχής μας και αφετέρου στη
βελτίωση της απασχολησιμότητας του πληθυσμού.
Η αύξηση αυτή θα επιφέρει σημαντικές δυσλειτουργίες στις επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης, οι οποίες καλούνται είτε να αυξήσουν την τιμή στα εν λόγω προϊόντα, είτε να απορροφήσουν οι ίδιες τη διαφορά, αν και εφόσον αυτό είναι εφικτό.

Ως αποτέλεσμα των άνωθεν θα επέλθει η μείωση κατανάλωσης του καφέ και συναφών προϊόντων, και κατά συνέπεια η μείωση εσόδων των επιχειρήσεων, γεγονός που θα αποτελέσει τροχοπέδη για την οικονομική τους βιωσιμότητα, αλλά και την εν γένει ευμάρεια της περιοχής μας.
Ως Επιμελητήριο Πρέβεζας, απευθύνουμε έκκληση να επανεξεταστεί άμεσα η απόφαση αυτή και να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της εστίασης στην περιοχή μας.

Banner

Η διατήρηση του ΦΠΑ σε χαμηλότερα επίπεδα, όπως ίσχυε έως πρόσφατα, θα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη και την ενίσχυση τηςβιωσιμότητας των τοπικών επιχειρήσεων.
Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε όπως αναθεωρήσετε την απόφαση σας, για αύξηση του ΦΠΑ και επιστροφή αυτού στα πρότερα
επίπεδα.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

Ιωάννης Μπούρης

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00