Αρχική » Έκτακτη σύσκεψη για την κακοκαιρία που θα επηρεάσει και την Ήπειρο από το βράδυ του Σαββάτου

Έκτακτη σύσκεψη για την κακοκαιρία που θα επηρεάσει και την Ήπειρο από το βράδυ του Σαββάτου

με Βασίλης Κούρκουλας

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη  πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια, μετά την έκδοση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να εκδηλωθούν από αύριο το απόγευμα στη Δυτική – Βορειοδυτική Ελλάδα. 

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, καθώς η Ήπειρος περιλαμβάνεται στις περιοχές που θα επηρεαστούν από τα καιρικά φαινόμενα. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε από τον Διευθυντή της ΕΜΥ κ. Θεόδωρο Κολυδά από αύριο το βράδυ αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις στις πεδινές περιοχές και πολύ πιθανόν χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 1.000 μέτρα. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί, κατά τόπους πολύ ισχυροί. 

Banner

Ο Υπουργός ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή και να υπάρχει διαρκής επικοινωνία και συνεργασία. 

Ο Περιφερειάρχης  κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τόνισε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση  για  την αντιμετώπιση χιονοπτώσεων, καταπτώσεων και καθιζήσεων, έχοντας τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός της. υπογραμμίζοντας ότι όπως έχει δείξει η εμπειρία, με την συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων αντιμετωπίζονται σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό τα προβλήματα που προκύπτουν. 

Για το επίπεδο ετοιμότητας των Περιφερειών τους, αναφέρθηκαν επίσης οι Περιφερειάρχες   Ιονίων Νήσων Ιωάννης Τρεπεκλής, Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και Πελοποννήσου Δημήτριος Πτωχός. 

Στη σύσκεψη μεταξύ άλλων συμμετείχαν οι Υφυπουργοί Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς και Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Γενικός Γραμματέας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής Πέτρος Καμπούρης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς μαζί με ανώτατα στελέχη των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, οι Γενικοί Περιφερειακοί Αστυνομικοί Διευθυντές και επιστημονική ομάδα μετεωρολόγων.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00