Αρχική » Αποστράτους συναδέλφους τους και φοιτητές τίμησε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας (φώτο)

Αποστράτους συναδέλφους τους και φοιτητές τίμησε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας (φώτο)

με Βασίλης Κούρκουλας

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας το απόγευμα της  Παρασκευής, 05/01/2024 στην καφετέρια «Μητρόπολις» στην παραλία της Πρέβεζας πραγματοποίησε εκδήλωση βράβευσης, των τέκνων των μελών της για την επιτυχία τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2023 καθώς και των μελών της που συνταξιοδοτήθηκαν κατά το έτος 2023 για την πολύχρονη παρουσία τους στο σώμα.

Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν ο Βουλευτής Σύριζα Ν. Πρέβεζας κ. Κώστας Μπάρκας, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας κ. Παναγιώτης Κόκκαλης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ.Τάσος Δράκος, ο Πρόεδρος των Αποστράτων Αστυνομικών κ. Σοφοκλής Κίτσιος, ενώ ο Βουλευτής ΝΔ Πρέβεζας κ. Σπύρος Κυριάκης καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, οι οποίοι δεν παρευρεθήκαν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων , απέστειλαν  χαιρετισμούς, τους οποίους ανάγνωσε ο Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων  κ. Βασίλης Στέφος .

Banner

Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Ευάγγελος Μυλωνάς

Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Ευάγγελος Μυλωνάς μεταξύ άλλων δήλωσε: «Το 2023 δεν έκλεισε καλά, είχαμε 3 θανάτους συναδέλφων μας, δυο εν ώρα υπηρεσίας και έναν συνάδελφο ο οποίος προσέτρεξε να συνδράμει συμπολίτη μας και μέχρι στιγμής η πολιτεία κωφεύει. Η πολιτεία δεν έχει αναγνωρίσει το επάγγελμα του αστυνομικού ως επικίνδυνο, κάτι που είναι πάγιο αίτημα των αστυνομικών τα τελευταία χρόνια. Καλά τα λόγια αλλά θέλουμε πράξεις.»

Ο Βουλευτής Σύριζα Ν. Πρέβεζας κ. Μπάρκας Κώστας βράβευσε τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Νάκα Ευάγγελο

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Μπάρκας βράβευσε τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Νάκα Ευάγγελο που αποχωρεί από το Σώμα ύστερα από 37 χρόνια υπηρεσίας, με τον Βουλευτή να δηλώνει μεταξύ άλλων:’’Από τη θέση του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της αντιπολίτευσης να δηλώσω ότι όντως η χρονιά ούτε τελείωσε αλλά ούτε ξεκίνησε καλά και αυτό καταδεικνύει τις δυσκολίες λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Ξεκινώντας να σας πω ότι  πλέον επειδή έχει αλλάξει και η λογική του επαγγέλματος του έλληνα αστυνομικού, το έγκλημα έχει αλλάξει λογική και νοοτροπία και το συναντούμε καθημερινά, είτε αυτό λέγεται σχολική βία, είτε οικογενειακή βία. Το αίτημα για το επικίνδυνο του επαγγέλματος πλέον είναι υπαρκτό και θα πρέπει να υλοποιηθεί. Τουλάχιστον από τη δική μας πλευρά αυτό το διάστημα και στη Βουλή θα διεκδικήσουμε όσο είναι δυνατόν αυτό να επιτευχθεί. Πρέπει να δούμε την οργάνωση της ελληνικής αστυνομίας διαφορετικά. Το ξέρετε καλύτερα εσείς γιατί είστε στο βίο, το αναγνωρίζουν και  οι πολίτες. Η Ελληνική Αστυνομία λόγω επιλογών της πολιτικής ηγεσίας, κινδύνευσαν και οι εργαζόμενοι έλληνες αστυνομικοί αλλά και οι πολίτες. Η αύξηση των κρουσμάτων παραβατικότητας και παραβατικών συμπεριφορών ήταν τέτοια που οδήγησε σε πάρα πολλά κρούσματα μέσα στην ελληνική κοινωνία. Άρα θα πρέπει να γίνει μια ολοκληρωμένη αναδιοργάνωση που ξαναλέω οι ευθύνες αφορούν κυρίως την πολιτική ηγεσία, χωρίς να βγάζω τον εαυτό μου απ’ έξω. Εμείς το επόμενο διάστημα θα καταθέσουμε μια σειρά προτάσεων. Καλή δύναμη πρώτα σε εσάς που είστε στο πεδίο, στα παιδιά και συγχαρητήρια για τις επιτυχίες τους και συγχαρητήρια στις οικογένειες τους που στήριξαν τους μαθητές και πέτυχαν. Εύχομαι το 2024 για την ελληνική αστυνομία να μην είναι σαν το 2023. Να έχετε υγεία, να επιστρέφετε όλοι αρτιμελείς στις οικογένειες σας μετά το πέρας της βάρδιας σας και να χαίρεστε  τις οικογένειες σας. ‘’

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος βράβευσε τον Αστυνόμο Α εν αποστρατεία κ. Κουμπή Παντελή

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος βράβευσε τον Αστυνόμο Α εν αποστρατεία κ. Κουμπή Παντελή και δήλωσε: ‘’Μόνο χαρούμενος θέλω να είμαι σήμερα γιατί για άλλη μια χρονιά είμαι σε αυτό εδώ το σημείο για να χαιρετήσω και να συγχαρώ πρώτα τα παιδιά των αστυνομικών και να τους ευχηθώ να έχουν καλή φοιτητική ζωή και να τους υποδεχτώ πάλι μετά από 5 χρόνια να γυρίσουν πάλι εδώ στην Πρέβεζα να δουλέψουν για τον Δήμο, να δουλέψουν για την Πρέβεζα και να πετύχουν στα όνειρα που έχουν βάλει σαν σκοπό. Να ευχηθώ σε όλους τους συνταξιούχους πλέον αστυνομικούς να έχουν την υγεία τους, να ζήσουν  τόσα χρόνια όσα ήταν στην υπηρεσία και πολλά περισσότερα, να βοηθήσουν με την εμπειρία τους ακόμη και τους νέους αστυνομικούς και να μην αποστασιοποιηθούν από τα καθήκοντα βοηθώντας. Υπάρχει και η πόρτα του Δημάρχου που είναι ανοιχτή για όλους είτε συνταξιούχους είτε σε ενεργεία αστυνομικούς. Όλα αυτά τα χρόνια η συνεργασία μας ήταν άψογη, τόσο στον κορονοϊό όσο και στην καταπολέμηση εδώ της παραβατικότητας με ένα τηλέφωνο παντού και πάντα ειδικά η ομάδα ΔΙΑΣ αλλά πολύ περισσότερο και οι Διευθυντές της Αστυνομικής Διεύθυνσης που έχουν το τηλέφωνο τους ανοιχτό όλο το εικοσιτετράωρο για την ασφάλεια του δημότη. Εκφράζω ως Δήμαρχος ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την οικογένεια της Αστυνομίας. Να είστε καλά, καλή χρονιά με υγεία και του χρόνου πάλι εδώ και περιμένουμε και τους νέους αστυνομικούς να στελεχωθεί περισσότερο το αστυνομικό τμήμα.’’

Ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Κόκκαλης τίμησε τον Αστυνόμο Α εν αποστρατεία κ. Λάππα Ιωάννη

Στη συνέχεια, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Κόκκαλης τίμησε τον Αστυνόμο Α εν αποστρατεία κ. Λάππα Ιωάννη και ο Πρόεδρος των Αποστράτων βράβευσε τον Αστυνόμο Α εν αποστρατεία  κ. Οικονομίδη Αλέξανδρο.

Ο Πρόεδρος των Αποστράτων βράβευσε τον Αστυνόμο Α εν αποστρατεία  κ. Οικονομίδη Αλέξανδρο

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την βράβευση των τέκνων των αστυνομικών που πέρασαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις το 2023.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00