Αρχική » Άσκηση ετοιμότητας από την Π.Υ. Πρέβεζας.

Άσκηση ετοιμότητας από την Π.Υ. Πρέβεζας.

με VasilisKourkoulas

Στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης των Υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας, θα πραγματοποιηθεί «ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ» με τη συμμετοχή και άλλων Υπηρεσιών, στις 05-04-2023 ημέρα Τετάρτη και περί Ω/10:00΄ στις εγκαταστάσεις της Μονάδας Αποθήκευσης και Εμφιάλωσης Υγραερίου-Διακίνησης Φιαλών Υγραερίου ιδιοκτησίας ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΜΠΕΛΕΓΡΙΝΟΣ – ΘΕΟΔΩΡΑ ΜΠΕΛΕΓΡΙΝΟΥ Ο.Ε. με τον διακριτικό τίτλο MEDEL Ο.Ε. Τ/Κ Νέας Σινώπης του Δήμου Πρέβεζας.  

Το σενάριο της άσκησης προβλέπει την εκδήλωση πυρκαγιάς στον υπαίθριο χώρο της Μονάδας Αποθήκευσης και Εμφιάλωσης Υγραερίου και Διακίνησης Φιαλών Υγραερίου που απειλεί άμεσα τις δεξαμενές αποθήκευσης υγραερίου του πρατηρίου αλλά και κίνδυνος μετάδοσης στο μικτό πρατήριο υγρών καυσίμων οχημάτων το οποίο γειτνιάζει με την εν λόγω επιχείρηση.

Η Υπηρεσία μας κατόπιν ειδοποίησης για την εκδήλωση της πυρκαγιάς σημαίνει συναγερμό.

Η πυροσβεστική έξοδος που αναχωρεί για τον τόπο του συμβάντος αποτελείται από τέσσερα (4) πυροσβεστικά οχήματα και οκτώ (8) άτομα.

Συνεχίζονται οι έρευνες για να επιτευχθεί πλήρης κατάσβεση της πυρκαγιάς η οποία χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Υπηρεσίας μας δεν μεταδίδεται.

Στη συνέχεια μετά την επιστροφή όλων των πυροσβεστικών δυνάμεων στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας ακολουθεί συζήτηση-ρεαλιστική αποτίμηση των Υπαλλήλων που συμμετείχαν ώστε να εντοπισθούν εν μέσω ενεργειών και παραλείψεων πιθανά σημεία που χρήζουν βελτίωσης.

Επίσης θα εντοπιστούν προβλήματα, θα διατυπωθούν παρατηρήσεις επί θεμάτων κατευθυντήριων οδηγιών-διαδικασιών επιχειρήσεων εκπαίδευσης/κατάρτισης προσωπικού κ.α. και τέλος θα διατυπωθούν προτάσεις-βελτιώσεις επί των ανωτέρω θεμάτων.

Πρέβεζα 04 Απριλίου 2023

Ο Διοικητής Π.Υ. Πρέβεζας

Γεώργιος Η. Γκούμας

Αντιπύραρχος Γ.Κ.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00