Αρχική » Υποδοχή Ευρωπαϊκής Αποστολής 4 Ανωτάτων Σχολών Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομικού Σχεδιασμού

Υποδοχή Ευρωπαϊκής Αποστολής 4 Ανωτάτων Σχολών Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομικού Σχεδιασμού

με VasilisKourkoulas

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Τσουμάνη και υπαλλήλους των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου υποδέχτηκαν τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αποστολής 4 Ανωτάτων Σχολών Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομικού Σχεδιασμού, από Παρίσι, Νάντη, Αθήνα και Μιλάνο, κ.κ. Δήμητρα Κανελλοπούλου, συντονίστρια προγράμματος αναπλ. καθηγ. École  Nationale Supérieure d’Architecture de Paris-Malaquais, Julien Perraud, αναπλ. καθηγ. ENSAN, Fabienne Boudon, αρχιτέκτονα, λέκτορα του ENSAN, Λεωνίδα Κουτσουμπό, επικ. καθηγητή Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, Carolina Pacchi, αναπλ. καθηγ. του Department of Architecture and Urban Studies Politecnico di Milano και Andrea Parma, ερευνητή στο Politecnico di Milano. 

Οι Αποστολές με 40 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές θα φιλοξενηθούν στην πόλη της Ηγουμενίτσας από 3 έως 7 Απριλίου για να εργαστούν, στο πλαίσιο της Β’ φάσης εργασιών του ευρωπαϊκού προγράμματος «Τουριστικοί Μοντερνισμοί και Μεσόγειος – Το μοτέλ Ξενία της Ηγουμενίτσας» επάνω στη θεματική της αξιοποίησης του συνολικού χώρου του Ξενία και στις προοπτικές σύνδεσής του με το παραλιακό μέτωπο.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Erasmus+ Intensif Hybride Program και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Ηγουμενίτσας, σε συνέχεια της Α’ φάσης που ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο 2022 από τους Γάλλους φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Παρισιού, με τη δημιουργία πιθανών σεναρίων ένωσης του μοτέλ ΞΕΝΙΑ με τις γύρω υποδομές σ’ έναν λειτουργικό αστικό ιστό κτιρίων και δημιουργίας αξόνων τουριστικού ενδιαφέροντος.

O Δήμος Ηγουμενίτσας, αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία, που προάγει την εξωστρέφεια και τις καλές πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, εύχεται καλή επιτυχία και καλά αποτελέσματα στις εργασίες του προγράμματος.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00