Αρχική » Το Μνημείο του Αυγούστου “κεντρίζει” το ενδιαφέρον καθηγητών από Πανεπιστήμια της Αμερικής

Το Μνημείο του Αυγούστου “κεντρίζει” το ενδιαφέρον καθηγητών από Πανεπιστήμια της Αμερικής

με Βασίλης Κούρκουλας

Συνάντηση με τον ομότιμο  αμερικανό  καθηγητή  του Πανεπιστημίου της Φλόριντα William Murray  και το  συνεργάτη του Stephen De Casien  πραγματοποίησε   ο πρόεδρος του  Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας και εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού Λεωνίδας Αργυρός σε συνέχεια  της επίσκεψης  τους στον αρχαιολογικό χώρο του Μνημείου του Αυγούστου  και  της συζήτησης που είχαν για τις προοπτικές του.

Ο κ. Murray  ενημέρωσε τον κ. Αργυρό για την  τρισδιάστατη απεικόνιση των επιγραφών του Μνημείου καθώς  και των υποδοχών όπου είχαν τοποθετηθεί τα ορειχάλκινα  έμβολα από   το στόλο των  “ηττημένων” της ναυμαχίας του Ακτίου  Αντώνιου και Κλεοπάτρας .

Banner

Ο ομότιμος καθηγητής –  σε συνεργασία με τον  Επίτιμο Εφορο Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής για την Αρχαία Νικόπολη   κ. Κωνσταντίνο  Ζάχο καθώς και την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας  κα Ανθή Αγγέλη – “αναστυλώνει” ψηφιακά το Μνημείο χρησιμοποιώντας τις πλέον σύγχρονες μεθόδους ,με σκοπό να  αποτυπωθεί μια  όσο το δυνατό πιο ρεαλιστική  απεικόνιση   της αρχικής του μορφής  που θα συμβάλει στο έργο της προστασίας, της ανάδειξης και της αξιοποίησής του.

Ο κ. Αργυρός ευχαρίστησε θερμά τον κ. Murray και τον συνεργάτη του για  το ενδιαφέρον  και την αγάπη τους  για τον  σημαντικό αυτό αρχαιολογικό χώρο ,υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος Πρέβεζας έχει εντάξει την αξιοποίηση και την προβολή του  στην   κορυφή των προτεραιοτήτων του.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας επίσης  κάλεσε τον κ. Murray   να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό την εργασία του μετά την  ολοκλήρωσή της  ενώ του προσέφερε και αναμνηστικά δώρα. 

Ο ομότιμος καθηγητής  ευχαρίστησε με τη σειρά του θερμά τον κ. Αργυρό για το  ενδιαφέρον και τη φιλοξενία   υπογραμμίζοντας  την φιλική και συναδελφική του σχέση με τον συμπατριώτη του καθηγητή του Πανεπιστημίου  Κορνέλ Barry Strauss   ο οποίος πριν λίγο καιρό παρουσίασε σε συνεργασία με το Δήμο Πρέβεζας   μια εξαιρετική   διάλεξη  για  τη Ναυμαχία του Ακτίου.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00