Αρχική » Θ. Κωτσαντής: Οι σπουδαστές της ΑΕΝ να δυναμώσουν τη φωνή τους ψηφίζοντας ΚΚΕ

Θ. Κωτσαντής: Οι σπουδαστές της ΑΕΝ να δυναμώσουν τη φωνή τους ψηφίζοντας ΚΚΕ

με Βασίλης Κούρκουλας

Να δυναμώσουν τη φωνή τους ψηφίζοντας μαζικά ΚΚΕ ζήτησε ο Θοδωρής Κωτσαντής Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ από τους σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) στην Πρέβεζα.

Ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ συζήτησε πρόσωπο με πρόσωπο με εκατοντάδες σπουδαστές στα πλαίσια περιοδείας που οργάνωσε η ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ με αφορμή την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Παραλία (πλατεία Ελευθερίας).

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής επισκέφτηκε κάθε τάξη συνοδευόμενος από τον διευθυντή της σχολής που εμφατικά υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο πολιτικό κόμμα που ενδιαφέρθηκε μπροστά στις ευρωεκλογές να συζητήσει με τους εκπαιδευτικούς και τους σπουδαστές για τα προβλήματα της σχολής και να εκθέσει τις θέσεις του.

Banner

Ο Θ. Κωτσαντής στην παρέμβαση του υπογράμμισε ότι το κόμμα και η ΚΝΕ δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται με τους σπουδαστές της ΑΕΝ υπενθυμίζοντας ότι «μαζί δώσαμε, εσείς και με τα μέλη της ΚΝΕ που είναι σπουδαστές της ΑΕΝ, τον αγώνα φέτος για να μην περάσει η πρόταση του ιδρύματος Ευγενίδου για την υποβάθμιση των πτυχίων σας στο επίπεδο 5, δηλαδή στο επίπεδο των ΙΕΚ, ενώ η σπουδές σας είναι τετραετής και θα έπρεπε κατά τη δικιά μας γνώμη να αναβαθμιστούν σε επίπεδο πανεπιστημιακών σπουδών.

Πρόσθετα σημείωσε πως με πρωτοβουλία του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου για τα προβλήματα τους, όπως είναι το κτιριακό, η έλλειψη σίτισης, η τραγική κατάσταση των εστιών, οι ελλείψεις καθηγητών, ιδιαίτερα στην αρχή της χρονιάς. Παράλληλα σημείωσε το ΚΚΕ έχει τοποθετηθεί πολλές φορές στη βουλή για τα συνολικότερα προβλήματα των σπουδαστών της ΑΕΝ, όπως το μπάργκο στα πλοία, αφού εκπροσωπεί τα συμφέροντα των εργαζομένων στην ναυτιλία ανάμεσα στα άλλα και με τον μοναδικό βουλευτή μηχανικό του εμπορικού ναυτικού, τον σ. Γιώργο Μαρίνο. 

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές σημείωσε ότι οι σπουδαστές έχουν μία ευκαιρία, να καταδικάσουν την πολιτική που ευθύνεται για όλα όσα ζουν. «Το δίλημμα για εμάς είναι συγκεκριμένο: θα συνεχίσουμε και θα επιβραβεύσουμε αυτή την πολιτική ή θα την τιμωρήσουμε;».

Στο σημείο αυτό, υπενθύμισε τι έταζε η κυβέρνηση της ΝΔ και τα λοιπά αστικά πολιτικά κόμματα το 2019, στις προηγούμενες ευρωεκλογές και τι έκαναν στην πράξη. 

«Υποσχέθηκαν ασφάλεια και αντί για αυτό έφεραν το έγκλημα στα Τέμπη και την ανασφάλεια σε όλες τις μετακινήσεις και τις μεταφορές όπως στην ναυσιπλοΐα, γιατί όταν μπαίνει η ασφάλεια στη ζυγαριά του κέρδους, χάνει η ασφάλεια και κερδίζει το κέρδος» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην υπόσχεση για πολλές και καλές δουλειές και αντί αυτού έφεραν 13 ώρες εργασίας και μισθούς που τελειώνουν στη μέση του μήνα. Σημείωσε την υπόσχεσή τους για φθηνά και ποιοτικά προϊόντα και αντί αυτού «έσπειραν» την ακρίβεια με την πολιτική τους, ενώ η υπόσχεση τους για την ειρήνη έφερε την εμπλοκή της χώρας σε δύο ιμπεριαλιστικούς πολέμους, πακτωλό χρημάτων στο αντιδραστικό καθεστώς του Ζελένσκι και πλάτες στο κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ που πραγματοποιεί την γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού. 

Για όλους αυτούς τους λόγους ζήτησε από τους σπουδαστές να τιμωρήσουν την πολιτική της ΕΕ και τα κόμματα που την εκπροσωπούν, υπενθυμίζοντας με αφορμή την ταύτιση τους στις ψηφοφορίες στην Ευρωβουλή ότι «ψηφίζεις από Βελόπουλο μέχρι τον Κασσελάκη και σου βγαίνει από 55% μέχρι 90% Μητσοτάκης». 

Επίσης ζήτησε από τους σπουδαστές να πάνε μαζικά να ψηφίσουν, γιατί όπως τόνισε «η αποχή δεν έχει φωνή για να φωνάξει για τα προβλήματα μας. Η αποχή δεν μπορεί να σας εκπροσωπήσει την επόμενη μέρα», ενώ στην πράξη δεν ενοχλεί κανέναν. Έφερε το παράδειγμα των προηγούμενων εθνικών εκλογών που με 50% αποχή η ΝΔ έλαβε 41% και το χρησιμοποιεί σήμερα για την νομιμοποίηση της αντιλαϊκής της πολιτικής.

Με την ψήφο τους στο ΚΚΕ τόνισε οι σπουδαστές της ΑΕΝ θα δυναμώσουν τους αγώνες της επόμενης μέρας, γιατί όπως απέδειξε και το δικό τους παράδειγμα, ήτανε οι αγώνες τους που μπλόκαραν την υποβάθμιση του πτυχίου τους, «μέσα στο δρόμο του αγώνα χτίζεται η πραγματική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση και την πολιτική της ΕΕ» σημείωσε. «Το ΚΚΕ κάθε ψήφο που θα πάρει θα την καταθέσει να δυναμώσουν αυτοί οι αγώνες για να φρενάρουν αντιλαϊκά μέτρα και να αποσπαστούν κατακτήσεις, να ανοίξει ο δρόμος για εμάς που είμαστε νέοι άνθρωποι να ζήσουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες της εποχής μας» κατέληξε.

Στο ερώτημα ποια είναι η θέση του ΚΚΕ για τον πόλεμο στην Ερυθρά θάλασσα, τους Χούθι και την αποστολή φρεγατών, τόνισε ότι κανένας νέος δεν πρέπει να συναινέσει στην γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, ενώ για τους Χούθι διευκρίνισε ότι «δεν έχουμε πολεμήσει ούτε στους περσικούς πολέμους και πολεμάμε σήμερα για τα συμφέροντα των εφοπλιστών». Παράλληλα σημείωσε ότι το ΚΚΕ στηρίζει το πάγιο αίτημα των ναυτικών να μην περνούν τα καράβια μέσα από εμπόλεμες ζώνες γιατί δεν πρέπει κανενός ναυτικού και ναύτη να μπαίνει η ζωή στη ζυγαριά τον κερδών των εφοπλιστών. 

Τέλος στα ερωτήματα «αν εκλεγείτε τι θέλετε να κάνετε» και «τι θα αλλάξει με την εκλογή ακόμη ενός ευρωβουλευτή του ΚΚΕ» απάντησε: «η υπόσχεσή μας είναι ότι δεν θα γίνουμε σαν τα μούτρα τους». Ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ δεν μπορεί να έχει φιλολαϊκό χαρακτήρα γιατί εκπροσωπεί τα συμφέροντα μιας χούφτας μονοπωλίων. Όμως «μέσα στην ΕΕ που είναι μία ″συμμορία λύκων″ πρέπει να υπάρχει η φωνή του λαού, η αντίθετη άποψη, αυτή που θα αποκαλύπτουν, θα καταψηφίζουν, θα ενημερώνουν για όσα αντιλαϊκά ψηφίζονται εκεί μέσα και πάνω από όλα θα οργανώνουν την πάλη του κόσμου για να μπορεί την επόμενη μέρα να τα διεκδικήσει το δικό του ».

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00