Αρχική » Συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπή, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν στις τηλεφωνικές απάτες

Συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπή, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν στις τηλεφωνικές απάτες

με VasilisKourkoulas

Ανυποψίαστοι πολίτες – κυρίως ηλικιωμένοι – καλούνταν να καταβάλουν χρηματικά ποσά για την αποφυγή συνεπειών του νόμου μέλους της οικογένειάς τους, δήθεν λόγω τροχαίου ατυχήματος που είχε προκαλέσει

Στην κατοχή της συλληφθείσας βρέθηκαν 1.300 ευρώ και χρυσαφικά, που είχε παραλάβει προηγουμένως από εξαπατηθείσα ηλικιωμένη 

Ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή της οργάνωσης σε τουλάχιστον (6) ακόμη απόπειρες εξαπάτησης 

Η μεθοδική έρευνα και η επιχειρησιακή ετοιμότητα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων οδήγησε στη σύλληψη χθες (16-03-2023) το μεσημέρι στα Ιωάννινα αλλοδαπής, μέλους εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στις τηλεφωνικές απάτες. 

Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απάτη και απόπειρα απάτης κατ’ εξακολούθηση. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών ότι από το μεσημέρι της 15-03-2023, άγνωστοι τηλεφωνούν σε πολίτες στα Ιωάννινα και επιχειρούν να τους εξαπατήσουν, συστάθηκαν ειδικές ομάδες αστυνομικών, οι οποίοι, αξιοποιώντας τις πληροφορίες σχετικά με τις περιοχές που είχαν γίνει τα τηλεφωνήματα, κατάφεραν να εντοπίσουν – λόγω των κινήσεων και της εν γένει συμπεριφοράς της – την αλλοδαπή. 

Στο έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκαν στην κατοχή της και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό 1.300 ευρώ και χρυσαφικά, που, όπως προέκυψε, είχε αποσπάσει λίγο νωρίτερα από ηλικιωμένη, στην οποία και αποδόθηκαν στη συνέχεια. 

Από την περαιτέρω ανάλυση των στοιχείων της υπόθεσης, διακριβώθηκε η δομή και ο τρόπος δράσης της οργάνωσης, η οποία αποτελείται τουλάχιστον από (4) άτομα. Αναλυτικότερα: 

  • Αρχηγικά μέλη της οργάνωσης τυγχάνουν αλλοδαπός και αλλοδαπή, οι οποίοι πραγματοποιούσαν αιφνιδιαστικές κλήσεις σε σταθερές τηλεφωνικές συνδέσεις ανυποψίαστων – ηλικιωμένων κυρίως – πολιτών. Προσποιούμενοι στη συνέχεια τους αστυνομικούς, προσπαθούσαν να τους πείσουν ότι μέλος της οικογένειάς τους είχε προκαλέσει τροχαίο ατύχημα και απαιτούσαν χρηματικά ποσά για την αποφυγή των συνεπειών του νόμου. 
  • Για να γίνονται περισσότερο αληθοφανείς, σε περίπτωση που αντιλαμβάνονταν ότι το υποψήφιο θύμα είχε κόρη, ανέθεταν σε έτερη αλλοδαπή να παριστάνει την κόρη τους, η οποία εκλιπαρούσε κλαίγοντας για βοήθεια. 
  • Ρόλο «εισπράκτορα» είχε η συλληφθείσα, η οποία θα παραλάμβανε τα χρήματα που θα εξασφάλιζε η οργάνωση από τους εξαπατηθέντες πολίτες. 

Χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία («modus operandi»), ταυτοποιήθηκε ότι τα μέλη της οργάνωσης είχαν επιχειρήσει να εξαπατήσουν τουλάχιστον ακόμη (6) πολίτες στα Ιωάννινα. 

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00