Αρχική » Συνάντηση Σπύρου Κυριάκη με Χρήστο Στυλιανίδη

Συνάντηση Σπύρου Κυριάκη με Χρήστο Στυλιανίδη

με Βασίλης Κούρκουλας

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε χθες, 29/1/2024,  συνάντηση μεταξύ του Βουλευτή Πρεβέζης κ. Σπυρίδωνα Κυριάκη και του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστου Στυλιανίδη, προκειμένου να συζητηθούν τα ιδιαίτερα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του εν λόγω Υπουργείου.

Συζητήθηκε η  ανακήρυξη του έτους 2024, ως Έτους Ναυτικής Εκπαίδευσης, ενώ έγινε ειδική αναφορά στον καθημερινό αγώνα που δίνουν οι άντρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, για τη φύλαξη των συνόρων  μας. Επιπλέον, βασικό θέμα συζήτησης, αποτέλεσε το ζήτημα που έθεσε ο κ. Κυριάκης, αναφορικά με την αναβάθμιση της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου (ΑΕΝ) που στεγάζεται στην Πρέβεζα, καθώς και το επίκαιρο θέμα, σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των ΑΕΝ. Περαιτέρω, εκφράστηκε από τον κ. Κυριάκη η ανάγκη ίδρυσης Σχολής Διασωστικών Μέσων, υπό την επίβλεψη της ΑΕΝ Πρεβέζης και η ανάγκη αναβάθμισης του Λιμένα – Μαρίνας Πάργας, ενώ συζητήθηκαν και οι βασικές πτυχές και ζητήματα του Προγραμματικού Σχεδίου (Master Plan) του Λιμένα Πρέβεζας. 

Ο νομός Πρεβέζης είναι άμεσα συνυφασμένος με τη ναυτιλία και τις θαλάσσιες υπηρεσίες εν γένει, επομένως η αναβάθμιση των ναυτικών υποδομών του, αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αποκόμιση  πολλαπλών ωφελειών από τον νομό και τους κατοίκους του.

Banner

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00