Αρχική » Σύγχρονο drone πυρανίχευσης απέκτησε η Δ.Ε. Κρανιάς

Σύγχρονο drone πυρανίχευσης απέκτησε η Δ.Ε. Κρανιάς

με Βασίλης Κούρκουλας

Απευθυνόμενοι επανειλημμένα στον Δήμο Ζηρού προκειμένου να προστατεύει τόσο το δικό μας χωριό όσο και τα γύρω, από τον σοβαρό  κίνδυνο των δασικών πυρκαγιών, διαπιστώσαμε αυτό που γνωρίζουν άλλωστε όλοι οι δημότες, πως η Πολιτική Προστασία του Δήμου μας είναι ανύπαρκτη στο συγκεκριμένο  ζήτημα.

Γι αυτό το λόγο  διοργανώσαμε έρανο, ώστε να συγκεντρωθεί το αναγκαίο ποσό για την αγορά ενός απαραίτητου drone, η αποστολή του οποίου θα είναι η πυρανίχνευση σε όλη την έκταση της Δημοτικής Ενότητας (Κρανιά-Τύρια) αλλά και σε όμορες δασώδεις περιοχές.

 

Banner

Εξοπλισμένο με την πιο σύγχρονη τεχνολογία, διαθέτει κάμερες ημερήσιας και νυχτερινής παρακολούθησης αλλά και αισθητήρες θερμότητας, με σκοπό τον άμεσο εντοπισμό από μεγάλη απόσταση και της παραμικρής εστίας φωτιάς.

 

Γνωρίζουμε ότι ο Δήμος έχει ήδη στην κατοχή του ένα αξιόπιστο drone με θερμική κάμερα το όποιο το πλήρωσε 4997,20 ευρώ  (αρ. τιμολόγιου 2134 σειρά εντάλματος Α/600) . Αδυνατούμε να κατανοήσουμε όμως γιατί είναι παροπλισμένο!

 

Είναι απορίας άξιο για ποιόν λόγο ο Δήμος δεν έχει εντάξει στον σχεδιασμό του και δεν χρησιμοποιεί ένα τόσο αναγκαίο και αποτελεσματικό εργαλείο στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών και άλλων φυσικών καταστροφών! 

 

Πού ακριβώς βρίσκεται ένα τέτοιο χρήσιμο απόκτημα πληρωμένο από χρήματα του δημοσίου ;

 

Γιατί να μην χρησιμοποιείται και σε άλλα συμβάντα, όπως οι πλημμύρες; 

 

Γιατί να μην χρησιμοποιείται κάθε καλοκαίρι για την ασφάλεια των χωριών μας; 

 

Με αυτή την τακτική του, ο Δήμος Ζηρού δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας στους δημότες του και τους ωθεί σε ακραίες λύσεις! 

 

Γιατί να φτάσουν οι Δημότες σε τέτοιες λύσεις για να αυτοπροστατευτούν; 

 

Γιατί να συνεισφέρουν οι πολίτες από το υστέρημά τους για να προστατεύσουν τις ζωές τους, τις περιουσίες τους και το φυσικό περιβάλλον του τόπου τους; 

 

Η αποτυχημένη δημοτική αρχή Καλαντζή με περίσσιο θράσος ζητά την επανακλογή της, παρότι επί δύο συνεχόμενες πενταετίες αδυνατεί να θέσει ολοκληρωμένο πλαίσιο προστασίας από τον κίνδυνο των φυσικών καταστροφών.

 

Ενεργοί Πολίτες Δ.Ε. Κρανιάς Δήμου Ζηρού

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00