Αρχική » Στόχος η ευαισθητοποίηση στο μεγάλο ζήτημα προστασίας της βιοποικιλότητας του Αμβρακικού Κόλπου

Στόχος η ευαισθητοποίηση στο μεγάλο ζήτημα προστασίας της βιοποικιλότητας του Αμβρακικού Κόλπου

με Βασίλης Κούρκουλας

Το δικό της μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και ειδικότερα του Αμβρακικού Κόλπου “στέλνει” η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κοιλάδας Αχελώου και Αμβρακικού Κόλπου με μια διαδραστική εικαστική δημιουργία της Πέλλας Καλογήρου η οποία φιλοξενείται στο Κέντρο Ενημέρωσης της Πρέβεζας.

Πρόκειται για μια “μικρογραφία” από το γνωστό σε όλους αλιευτικό εργαλείο νταλιάνι που έχει τοποθετηθεί στον αύλειο χώρο του Φορέα στη Βρυσούλα όμως στη βάση του αντί για ψάρια έχει ένα δίχτυ γεμάτο πλαστικά αποτυπώνοντας, σύμφωνα με τη δημιουργό, το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η βιοποικιλότητα της περιοχής.
Όπως ανέφεραν τόσο ο υπεύθυνος του Κέντρου Ενημέρωσης Στράτος Φλούδας όσο και η κ.Καλογήρου στόχος είναι μέσα από το έργο αυτό κυρίως τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν στο μεγάλο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος και της θαλάσσιας ζωής.

Το εντυπωσιακό έργο εξάλλου θα βρίσκεται στη διάθεση των επισκεπτών και κυρίως των παιδιών έως και την ημέρα του Περιβάλλοντος που είναι η 5η Ιουνίου με στόχο όχι μόνο να το δουν από κοντά αλλά και να εναποθέσουν στο δίχτυ πλαστικά προς ανακύκλωση.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00