Αρχική » Στις “Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές” συμμετέχει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας

Στις “Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές” συμμετέχει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας

με Antazioga
Στην επικοινωνιακή δράση “Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές” που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού από τις 25 έως τις 28 Μαΐου συμμετέχει και φέτος η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας.

Σκοπός της δράσης είναι η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας.
Ειδικότερα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας συμμετέχει με τις παρακάτω δράσεις:
•Την Παρασκευή 26 Μαΐου του 2023, από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας θα πραγματοποιηθεί περιήγηση στον θαυμαστό κόσμο των ψηφιδωτών δαπέδων της παλαιοχριστιανικής εποχής. Συγκεκριμένα, μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ και ΣΤ΄ τάξης θα περιηγηθούν σε επιλεγμένα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου προκειμένου να ενημερωθούν για την τεχνική του ψηφιδωτού και να γνωρίσουν τις πλούσιες αναπαραστάσεις φυτών και ζώων στα ψηφιδωτά δάπεδα των βασιλικών της παλαιοχριστιανικής Νικόπολης με τρόπο βιωματικό και ψυχαγωγικό (παιχνίδι στον χώρο, ζωγραφιές).
Η δράση θα έχει διάρκεια περίπου δύο ώρες, από 10:30π.μ.-12:30μ.μ. Υπεύθυνοι υλοποίησης της εκπαιδευτικής-βιωματικής δράσης: Ελπίδα Σαλταγιάννη και Εμμανουήλ Κλειδάς.
•Την Κυριακή 28 Μαΐου του 2023 στις 11.00π.μ. στον Αρχαιολογικό Χώρο του Νεκρομαντείου θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από αρμόδιο Αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας δίνοντας έμφαση στην σχέση του μνημείου με το ιδιαίτερο φυσικού κάλλους τοπίο της περιοχής, καθώς από την αρχαιότητα έχει συνδεθεί με χθόνιες λατρείες και μύθους για το μαντείο των νεκρών στις εκβολές του Αχέροντα.
Θα ακολουθήσει βαρκάδα στο Δέλτα του Αχέροντα, προσφορά της Ένωσης Λεμβούχων της περιοχής, για το κοινό που θα συμμετάσχει στην εκδήλωση. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 2684041206 με τον κ. Σπύρο Ράπτη, Αρχαιοφύλακα.
Τέλος να σημειωθεί ότι η είσοδος θα είναι ελεύθερη στον αρχαιολογικό χώρο του Νεκρομαντείου για τους συμμετέχοντες στις δράσεις για τον εορτασμό των Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών 2023.
Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00