Αρχική » Στην Πρέβεζα το Ιερό Λείψανο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος

Στην Πρέβεζα το Ιερό Λείψανο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος

με Βασίλης Κούρκουλας

To Iερό Λείψανο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, που φυλάσσεται στη Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους θα υποδεχτεί την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου και ώρα 6 το απόγευμα μπροστά στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Χαραλάμπους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσόστομος.


Θα ακολουθήσει μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, ενώ στις 9μ.μ θα τελεστεί ακολουθία του Αποδείπνου με τους Χαιρετισμούς της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου ώρα 7 το πρωί θα ψαλούν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ενώ στις 11π.μ θα τελεστεί δοξολογία. Στις 6 το απόγευμα την ίδια μέρα θα ακολουθήσουν ο εσπερινός και το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου και στις 9μ.μ η ακολουθία του Αποδείπνου με τους Χαιρετισμούς της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου μετά τον όρθρο και τη θεία λειτουργία στις 11 το πρωί θα τελεστεί παράκληση προς την Αγία Φωτεινή την Σαμαρείτιδα και στη συνέχεια θα γίνει αναχώρηση του Ιερού Λειψάνου.

Banner

Όλες τις μέρες ο Ιερός Ναός του Αγίου Χαραλάμπους θα είναι ανοιχτός από τις 7 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

Η Αγία Μεγαλομάρτυς Φωτεινή καταγόταν από την Σαμαρειτική πόλη Σιχάρ . Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση κάθε μεσημέρι πήγαινε έξω από την πόλη, στο πηγάδι το λεγόμενο του Ιακώβ, και γέμιζε την στάμνα της με νερό και μετά από μια συνάντησή της με το Χριστό βαφτίστηκε Χριστιανή και αφιέρωσε τη ζωή της στη διάδοση του Ευαγγελίου στην Αφρική και τη Ρώμη. Εκεί έλαβε μαρτυρικό θάνατο από τον αυτοκράτορα Νέρωνα όταν αυτός έμαθε ότι η Αγία Φωτεινή έκανε Χριστιανές τη θυγατέρα του Δομνίνα και μερικές δούλες της.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00