Αρχική » Στα ιδρυτικά μέλη του ”Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων” ο Δήμος Πρέβεζας

Στα ιδρυτικά μέλη του ”Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων” ο Δήμος Πρέβεζας

Η ομιλία του Δημάρχου Πρέβεζας στο 3ο FORUM ΣΠΑΥ 2024

με Βασίλης Κούρκουλας

Στην τελετή έναρξης του 3ου FORUM του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Μαρτίου στο συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης”΄ συμμετείχε  ως κεντρικός ομιλητής ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος αναπτύσσοντας το θέμα “Τεχνητή Νοημοσύνη-Ανθεκτικές πόλεις: Το μέλλον της Αυτοδιοίκησης”.

Το συνέδριο ήταν διήμερο, ενώ συμμετείχαν 8 Υπουργοί, 80 δήμαρχοι και συνολικά 120 καταξιωμένοι και διακεκριμένοι ομιλητές.

Κατά τη διάρκεια του 3ου FORUM ΣΠΑΥ 2024 γεννήθηκε το «Ελληνικό Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων», το πρώτο Δίκτυο Πόλεων για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία.

Οι 92 Δήμαρχοι – Ιδρυτικά Μέλη του Ε.Δ.Α.Π, μεταξύ τους και ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Γεωργάκος,  υπέγραψαν την επίσημη διακήρυξη το μεσημέρι της Τρίτης 12 Μαρτίου 2024 και ώρα 12:00 στο κατάμεστο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» στην Αργυρούπολη.

Ποιος είναι ο ρόλος του «Δικτύου»;

Εν συντομία αναφέρουμε ότι η πρωτοβουλία δημιουργίας του Δικτύου βρίσκεται στο πλαίσιο των διεθνών και εθνικών στρατηγικών για τη Μείωση των Καταστροφών, και αποσκοπεί στη δημιουργία κοινοτήτων ικανών να αντιμετωπίζουν τις σύγχρονες προκλήσεις (π.χ. κλιματική κρίση, τεχνολογική ανάπτυξη) και να προωθούν τη σημασία της μείωσης του κινδύνου των καταστροφών ως συστατικό στοιχείο της αειφόρου ανάπτυξης. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε και να ενδυναμώσουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο έργο της για κοινωνίες ασφαλείς και ανθεκτικές.

Το ΔΙΚΤΥΟ δημιουργεί έναν ανοιχτό χώρο για την ανταλλαγή πληροφόρησης και τεχνογνωσίας και δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για έναν Φορέα Τεχνικής Βοήθειας –που θα έχει στη διάθεσή του και μια εργαλειοθήκη με δεδομένα, μοντέλα και προγράμματα- ο οποίος θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το ΔΙΚΤΥΟ αποσκοπεί τόσο στην ανάπτυξη κοινών ικανοτήτων και δυνατοτήτων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και στη διασφάλιση ενός ισχυρού συστήματος πολιτικής προστασίας σε τοπικό επίπεδο, το οποίο θα βρίσκεται σε σταθερή λειτουργία και θα έχει τη δυνατότητα επικαιροποίησης των σχεδίων και των διαδικασιών για την ομαλή εξέλιξη των δραστηριοτήτων του.

Δείτε την ομιλία του Δημάρχου Πρέβεζας:

 

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00