Αρχική » Σε ποια προϊόντα θα αυξηθούν οι τιμές

Σε ποια προϊόντα θα αυξηθούν οι τιμές

με Βασίλης Κούρκουλας

Χωρίς φρένα συνεχίζει να σαρώνει ο πληθωρισμός βασικά προϊόντα σούπερ μάρκετ, με αποτέλεσμα οι τιμές να έχουν ανέβει σε δυσθεώρητα επίπεδα και η κυβέρνηση, με δέσμη μέτρων, να προσπαθεί να περιορίσει τις «διαρροές» στο οικογενειακό εισόδημα.

Φρένο στην ακρίβεια που σαρώνει τα νοικοκυριά θέλει να βάλει η κυβέρνηση με δέσμη μέτρων. Την ίδια στιγμή η προσπάθεια αυτή προσκρούει στις συνεχόμενες αυξήσεις στις τιμές βασικών προϊόντων ενώ, η αυξητική αυτή τάση αναμένεται να συνεχιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dnews.gr , εκατοντάδες προϊόντα θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα ενώ δεν αποκλείεται το υπουργείο Ανάπτυξης να προχωρήσει και σε περαιτέρω μέτρα.

Σε ποια προϊόντα θα αυξηθούν οι τιμές

Banner

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου αναμένεται να έχουν ανατιμηθεί τα εξής προϊόντα:

φρέσκοι χυμοί έως 22%,
οδοντόβουρτσες, αφρόλουτρα και αποσμητικά έως 19%,
σοκολατοειδή έως 18%,
αλλαντικά ιδιωτικής ετικέτας 16%,
κρασιά έως 16%,
ελιές έως 14%,
τόνος σε φάκελο έως 13%,
χαρουπάλευρο έως 12%,
τυριά χύμα και συσκευασμένα έως 10%,
αναψυκτικά πορτοκάλι έως 9%,
καφές εσπρέσο έως 7%,
μπίρες έως 7%, βαλσαμικό ξύδι και μηλόξυδο έως 5%,
έτοιμες σαλάτες 4% και φέτα 3%.

Αντίστοιχα έως το τέλος Φεβρουαρίου θα αυξηθούν οι τιμές στους φρέσκους χυμοί έως 22%, στις οδοντόβουρτσες, στα αφρόλουτρα και στα αποσμητικά έως 19%, στα σοκολατοειδή έως 18%, στα αλλαντικά ιδιωτικής ετικέτας 16%, στις ελιές έως 14%, στο χαρουπάλευρο έως 12%, στα τυριά, χύμα και συσκευασμένα έως 10%, στα αναψυκτικά πορτοκάλι έως 9%, στον καφέ εσπρέσο έως 7%, στις μπίρες έως 7%, στο βαλσαμικό ξύδι και στο μηλόξυδο έως 5%, στις έτοιμες σαλάτες 4% και στην φέτα 3%.

Οι νέες ανατιμήσεις θα περνούν σταδιακά στα ράφια των σούπερ μάρκετ ανάλογα με τα αποθέματα που διαθέτουν στις αποθήκες τους. Σημειώνεται, επίσης ότι πρόκειται για αυξήσεις που πραγματοποιούνται από μεμονωμένους προμηθευτές και όχι από το σύνολο των εταιρειών που παράγουν οι εμπορεύονται τα παραπάνω προϊόντα.

Πηγή:  dnews.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00