Αρχική » Σε κλίμα συγκίνησης το ετήσιο μνημόσυνο των 23 πατριωτών-εκτελεσθέντων της Κρυοπηγής (Photo)

Σε κλίμα συγκίνησης το ετήσιο μνημόσυνο των 23 πατριωτών-εκτελεσθέντων της Κρυοπηγής (Photo)

με VasilisKourkoulas

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής στην Κρυοπηγή το ετήσιο μνημόσυνο για τους 23 πατριώτες, οι οποίοι εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές στην Αγία Τριάδα Αγρινίου την Μ. Παρασκευή 14 Απριλίου 1944¨στοιχειώνοντας” για πάντα το όμορφο ορεινό χωριό του Δήμου Πρέβεζας.

Η επιμνημόσυνη δέηση και οι ομιλίες πραγματοποιήθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Βλασίου λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο  Πεσόντων  από τους φορείς  και τον εκπρόσωπο των οικογενειών των εκτελεσθέντων κ. Βασίλη Σοπικιώτη.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο Βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ κ. Στέργιος Γιαννάκης, ο Βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Μπάρκας, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ζαλόγγου κ. Γεώργιος Σαριάνογλου, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Ματσίρας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε Πρέβεζας και Υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Παύλος Φραγκούλης,  ο πρόεδρος της Τ.Κ  Κρυοπηγής  κ. Ιωάννης Τσούτσης, ο πρόεδρος της Τ.Κ Καμαρίνας κ. Θεόδωρος Δράκος, ο  Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγρινίου κ. Δημήτρης Τζιώλης, οι Υποψήφιοι Βουλευτές ΠΑΣΟΚ Πρέβεζας κα Στέλλα Βαρτελάτου και κ. Γιώργος Δημητρίου, εκπρόσωποι συλλόγων και  άλλοι φορείς.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος στην ομιλία του  εξέφρασε την συγκίνησή του  για την παρουσία του στον μαρτυρικό αυτό τόπο, ο οποίος πρόσφατα αναγνωρίστηκε και επίσημα ως Μαρτυρική Κοινότητα, υπογραμμίζοντας ότι ενωμένοι οφείλουμε όλοι μαζί  να  προσπαθούμε να κάνουμε πράξη τα ιδανικά των  πατριωτών αυτών που  πέρασαν στην αθανασία  υπερασπιζόμενοι την αγάπη τους για την πατρίδα.

Ο κ. Βαγγέλης Σοπικιώτης  διάβασε τα ονόματα των νεκρών, ενώ για το χρονικό της  ημέρας μίλησε η κα. Βασιλική Τσούτση θυμίζοντας  τον τρόπο με τον οποίο οι κατακτητές συνέλαβαν τους 28  άνδρες ως αντίποινα για την αντιστασιακή τους δράση και εκτέλεσαν 23 από αυτούς τη Μεγάλη Παρασκευή του 1944.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00