Αρχική » Πρέβεζα: Τρίτη ημέρα άσκησης ετοιμότητας με τον εξομοιωτή πυρκαγιάς “Fire Dragon” (Photo)

Πρέβεζα: Τρίτη ημέρα άσκησης ετοιμότητας με τον εξομοιωτή πυρκαγιάς “Fire Dragon” (Photo)

με Βασίλης Κούρκουλας

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η εκπαίδευση των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος της Πρέβεζας από το αυτοκινούμενο εξομοιωτή πυρκαγιάς “Fire Dragon” όπου εδώ και τρεις ημέρες βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της Π.Υ. Πρέβεζας.

Πριν την πρακτική γίνεται θεωρητική εκπαίδευση καθημερινά από τους έμπειρους πυροσβέστες της επίλεκτης ομάδας των εκπαιδευτών του “Fire Dragon”.

Ο εξομοιωτής αστικής πυρκαγιάς αναπτύσσει πολύ δύσκολες συνθήκες φωτιάς, με καπνούς και υδρατμούς και οι πυροσβέστες , σε ζευγάρια, καλούνται να αντιμετωπίσουν πραγματικό συμβάν, εκπαιδεύονται σε καινούριες τεχνικές πρώτα απ΄όλα για την ασφάλειά τους και εν συνεχεία προχωρούν στο να σβήσουν τη φωτιά, ενώ σήμερα το σενάριο προέβλεπε τον εντοπισμό και τη διάσωση ενός βρέφους.

Τι αντιμετωπίζουν κατά την είσοδο στο “Fire Dragon”: Οι εκπαιδευόμενοι κατά την είσοδο θα πρέπει να εισέλθουν με απόλυτη ασφάλεια μιας και θα βρουν πυκνούς καπνούς και μια μικρή σκάλα όπου μπορεί να αντιμετωπίσουν και εστία πυρκαγιάς μια από τις έξι που υπάρχουν μέσα στον αυτοκινούμενο εξομοιωτή. Στη συνέχεια έχουν να διαχειριστούν έναν χώρο όπου είναι σαν οικία με πόρτες αλλά και τις φωτιές να τους περιμένουν όπως φιάλες να καίγονται, κρεβάτι με φωτιά, κουζίνα, ηλεκτρικός πίνακας αλλά και το λεγόμενο role offer στην οροφή του “Fire Dragon”.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00