Αρχική » Πρέβεζα: Κοινή ανακοίνωση για τις αγροτικές κινητοποιήσεις στη περιοχή μας

Πρέβεζα: Κοινή ανακοίνωση για τις αγροτικές κινητοποιήσεις στη περιοχή μας

με Βασίλης Κούρκουλας

Κοινή ανακοίνωση της “ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για τα χωριά και τη πόλη της Πρέβεζας” και της “ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΉΠΕΙΡΟ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ”  για τις αγροτικές κινητοποιήσεις στη περιοχή μας.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Banner

   Αυτές τις κρίσιμες στιγμές, την ώρα που μια χούφτα πολυεθνικών τροφίμων και μερικές δεκάδες ιδιοκτήτες σούπερ-μάρκετ μαζεύουν τους μισθούς και το υστέρημα των λαϊκών στρωμάτων η  ικανοποίηση των αιτημάτων που προβάλλουμε ως «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ  για τα χωριά και τη πόλη της Πρέβεζας» και «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΗΠΕΙΡΟ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» για τη φτωχομεσαία αγροτιά αποτελεί αναγκαίο  όρο επιβίωσης και διαμόρφωσης όρων παραμονής στην ύπαιθρο 

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

  1. Φθηνά και ποιοτικά τρόφιμα για το λαό. Χτύπημα της αισχροκέρδειας βιομηχάνων, μεγαλεμπόρων και σούπερ –μάρκετ. Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος  παραγωγής και  να εξασφαλίζουν  ικανοποιητικό εισόδημα στους αγροτοκτηνοτρόφους. Μπλόκο στην ασυδοσία των εμποροβιομηχάνων-τυποποιητών, άμεση πληρωμή των παραγωγών. 
  2. Ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο (όπως στους εφοπλιστές), φτηνό ρεύμα και νερό (όπως στους βιομήχανους). Κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα αγροτικά μέσα, εφόδια, ζωοτροφές, φάρμακα. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών. 
  3. Κατάργηση του «μητρώου αγροτών-αγροτικών εκμεταλλεύσεων» που αποτελεί μηχανισμό ξεκληρίσματος των εργατοαγροτών – αγροτοεργατών. Κατάργηση των επιδοτήσεων σε βιομηχάνους και μεγαλοαγρότες. Χορήγησή τους αποκλειστικά σε φτωχομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους για συνεταιριστική παραγωγή με τους εργατοαγρότες-αγροτοεργάτες ενταγμένους σε αυτή. Δημιουργία και ολόπλευρη ενίσχυση μεγάλων δημοκρατικών πρωτοβάθμιων παραγωγικών συνεταιρισμών, δημόσιας Αγροτικής Τράπεζας και δημόσιου Φορέα Τροφίμων για τη κάλυψη των διατροφικών αναγκών της χώρας. Όχι στους συνεταιρισμούς Α.Ε . Κατάργηση των ολιγομελών ομάδων παραγωγών και των διαεπαγγελματικών ενώσεων.
  4. Όχι στις περικοπές των επιδοτήσεων και τους περιορισμούς της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής  της ΕΕ για το 2021-2027. Ανατροπή της αντιαγροτικής ΚΑΠ της Ε.Ε.
  5. Αφορολόγητο και ακατάσχετο αγροτικό εισόδημα 15.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και κατασχέσεων για κατοικίες και χωράφια φτωχών αγροτών κτηνοτρόφων και εργαζομένων-ανέργων.
  6. Πλήρη, δημόσια ασφάλιση και άμεση αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για κάθε ζημιά και καταστροφή παραγωγής, φυτικού και ζωϊκού κεφαλαίου. Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων για τις πρόσφατες καταστροφές (πάγο, πλημμύρες) αλλά  και των αποζημιώσεων των προηγούμενων ετών. Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης. Όχι στην ιδιωτικοποίηση των δικτύων διανομής του αρδευτικού νερού μέσω ΣΔΙΤ.

    7.Ανθρώπινες αγροτικές συντάξεις, στα 60 χρόνια στους αγρότες και στα 55 χρόνια στις αγρότισσες. Να ξαναδοθούν τα δώρα Χριστουγέννων – Πάσχα και το επίδομα άδειας στους συνταξιούχους .

8 .Πλήρη ισοτιμία δικαιωμάτων στους εργάτες γης, μόνιμους και εποχιακούς, Έλληνες και Μετανάστες, όχι στον ρατσισμό και τον φασισμό. Συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ταμεία ανεργίας και αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στον αγροτοδιατροφικό τομέα. 

  1. Αυστηρός  έλεγχος  ποιότητας τροφίμων. Όχι στα νοθευμένα τρόφιμα, τις παράνομες εισαγωγές  και τα μεταλλαγμένα προϊόντα. Άμεση χρηματοδότηση μέτρων περιβαλλοντικής  προστασίας.
  2. Άμεση κάλυψη του χαμένου εισοδήματος των φτωχών και μεσαίων  αγροτοκτηνοτρόφων και αυτοαπασχολούμενων  που πλήττονται από την πανδημία και όχι των μεγαλοαγροτών , βιομηχάνων και τυποποιητών. Απαγόρευση των απολύσεων σε όλες  τις βιομηχανίες  και εταιρείες του αγροτοδιατροφικού κλάδου-συλλογικές  συμβάσεις εργασίας  παντού για όλους τους εργαζόμενους.

η δημοτική κίνηση 

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και τη πόλη της Πρέβεζας

η  περιφερειακή κίνηση

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΗΠΕΙΡΟ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00