Αρχική » Πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Κυβερνητικού Κλιμακίου της ΝΔ στην Πρέβεζα (Photo).

Πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Κυβερνητικού Κλιμακίου της ΝΔ στην Πρέβεζα (Photo).

με VasilisKourkoulas

Στην πόλη της Πρέβεζας βρέθηκε σήμερα το πρωί κλιμάκιο του κυβερνώντος  κόμματος της Νέας Δημοκρατίας  αποτελούμενο από τους κα Λίνα Μενδώνη Υπουργό πολιτισμού και αθλητισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη,  Υφυπουργό τουρισμού και τον κ. Λευτέρη  Αυγενάκη,  Υφυπουργό αθλητισμού.

Τους Υπουργούς υποδέχτηκαν στελέχη του κόμματος και αντιπροσωπεία της ΝΟΔΕ Πρέβεζας και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, όπου παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Αυγενάκης δεν παρευρέθηκε στη συνέντευξη τύπου, απαξιώνοντας τα τοπικά μέσα (Δείτε ΕΔΩ)

Η Υπουργός Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό πρόγραμμα το οποίο είναι σε εξέλιξη και το οποίο έχει δρομολογηθεί μέχρι το 2030 προκειμένου η Ήπειρος με το μεγάλο πολιτιστικό απόθεμα, να αξιοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Μίλησε επίσης για το αρχαίο θέατρο της Νικόπολης που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ηπείρου, λέγοντας ότι ξεκινά η διαδικασία, επίπονη μεν και χρονοβόρα,  για την ένταξη στον κατάλογο μνημείων της Unesco, γιατί όπως τόνισε η Νικόπολη είναι από τους μεγαλύτερους αναπεπταμένους αρχαιολογικούς χώρους που έχουμε. Για το Κάστρο του Παντοκράτορα δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό για την πόλη, ότι το Υπουργείο Πολιτισμού είναι διατεθειμένο να υποστηρίξει οποιαδήποτε πρωτοβουλία του δήμου κινείται προς την κατεύθυνση αποκατάστασης και προστασίας αυτού του Μνημείου, απλά πρέπει ο Δήμος να  παρουσιάσει ολοκληρωμένες και ώριμες μελέτες.

Η Υφυπουργός Τουρισμού κα Ζαχαράκη αναφέρθηκε σε προγράμματα μετεκπαίδευσης από το 2023 και μετά, τριμηνιαία προγράμματα επιδοτούμενα για ανέργους και εποχικά εργαζομένους στον τουρισμό, όχι νέα ΙΕΚ, προγράμματα επιμορφωτικά εξ αποστάσεως. Παρουσίασε την Πρέβεζα ως την ιδανική περιοχή για τουρισμό ευεξίας, αναφερόμενη στη διαχείριση των Ιαματικών Λουτρών, ενώ έκανε και ένα σύντομο απολογισμό του Υπουργείου .

Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου τους δώρισε μία έκδοση με χαρακτικά του Ιδρύματος Ακτία Νικόπολις και  το βιβλίο “Το αρχείο των Βενετών προβλεπτών της Πρέβεζας.

Ακολούθησε σύσκεψη με αυτοδιοικητικούς και φορείς  του τουρισμού, του πολιτισμού και του αθλητισμού από διάφορες περιοχές της Ηπείρου .

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00