Αρχική » Παράσταση Διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Πρέβεζας από το ΣΕΕΛΦΟ Νομού Πρέβεζας

Παράσταση Διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Πρέβεζας από το ΣΕΕΛΦΟ Νομού Πρέβεζας

με Βασίλης Κούρκουλας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 23/02/2024 παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Πρέβεζας από το ΣΕΕΛΦΟ Νομού Πρέβεζας με αφορμή το κάλεσμα που απεύθυνε η ΕΦΕΕΑ καθώς και άλλων ενώσεων της Ελλάδας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με το κλείδωμα της δήλωσης ΦΠΑ αλλά και τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών κ. Χατζηδάκη σχετικά με τις προ συμπληρωμένες δηλώσεις και τη μη αναγκαία επίσκεψη σε Λογιστή – Φοροτεχνικό.

Εκεί παραδόθηκε ψήφισμα του Συλλόγου καθώς και σχετικό υπόμνημα της ΠΟΦΕΕ που έχει κατατεθεί στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής , στον προϊστάμενο της ΔΟΥ κ. Τραχανά Αθανάσιο και έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Σταυρίδη Απόστολο σχετικά με τις προτάσεις του Συλλόγου στην πρόσφατη έκτακτη ολομέλεια προέδρων της ΠΟΦΕΕ, την νέα ολομέλεια που θα γίνει στην Αθήνα με τη συμμετοχή και του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Θεοχάρη  η οποία ενδεχομένως θα δώσει λύσεις σε καίρια θέματα που απασχολούν διαχρονικά το κλάδο, την προσεχή συνάντηση στο περιφερειακό τμήμα του Ο.Ε.Ε. για συνάντηση με τη νέα Διοίκηση, για τρέχοντα θέματα επικαιρότητας καθώς και ενημέρωση των μελών του Συλλόγου για τις επικείμενες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τέλος Μαρτίου.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ Δ.Σ. Σ.Ε.Ε.Λ.ΦΟ. Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Άμεση λύση στο θέμα της ασθένειας και στη διάταξη του άρθρου 67 του ν. 5042/2023

Άμεση ενημέρωση από την Α.Α.Δ.Ε. για τις αλλαγές στα έντυπα και ορισμός χρονοδιαγράμματος με καταληκτική ημερομηνία την 31/10 με δηλώσεις μέσω Λογιστή.

Υποχρεωτικά υπογραφή από Λογιστή–Φοροτεχνικό σε Φορολογικές Δηλώσεις Φυσικών και Νομικών Προσώπων από μηδενικό όριο για όσους έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα.

Υποχρεωτικά υπογραφή από Λογιστή–Φοροτεχνικό για δηλωτικές υποχρεώσεις για όλα τα Φυσικά Πρόσωπα.

Υποβολές των παραπάνω μόνο με κωδικούς Λογιστή–Φοροτεχνικού κατόπιν εξουσιοδότησης.

Θεσμικό πλαίσιο για κατοχύρωση αμοιβών σε πιστοποιημένους Λογιστές–Φοροτεχνικούς.

Άμεση απεμπλοκή του Λογιστή–Φοροτεχνικού από τον ν. 4557/2018.

Συμφωνία ΜΟΝΟ εσόδων και για το 2024 για τα myDATA.

Καμία κύρωση για εκπρόθεσμη διαβίβαση εσόδων οποιουδήποτε έτους μέχρι και το 2024.

Καμία κύρωση για διαβίβαση χαρακτηρισμών, συνόψεων κ.λπ. εξόδων τουλάχιστον μέχρι και το 2024.

Καμία επίπτωση σε ελέγχους οποιαδήποτε μορφής σχετικά με ασυμφωνία στα δεδομένα των βιβλίων με τα myDATA, αναγνώριση μόνο σε ό,τι υπάρχει στα λογιστικά βιβλία.

Επιθετική καμπάνια ενημέρωσης από την Α.Α.Δ.Ε. και τους φορείς των επιχειρήσεων προς τις επιχειρήσεις για την πλατφόρμα myDATA αλλά ΚΑΙ για τον αναβαθμισμένο ρόλο του Λογιστή–Φοροτεχνικού.

Καμία κύρωση για τη μη εμπρόθεσμη διαβίβαση εσόδων ή τη μη ύπαρξη QR Code σε στοιχεία εσόδων των επιχειρήσεων για το 2024.

Νέο χρονοδιάγραμμα για την υποχρεωτική χρήση POS, την υποχρεωτική χρήση IRIS και χωρίς τα υψηλότατα πρόστιμα και τις κυρώσεις αφού δεν υπάρχει και η ανάλογη ψηφιακή παιδεία και το σχετικό πνεύμα διενέργειας ηλεκτρονικών συναλλαγών στους Πολίτες.

Κατάργηση των πολλών δηλωτικών υποχρεώσεων με τα αναντίστοιχα της ουσίας μεγάλα πρόστιμα (ενδεικτικά: τέλη ανθεκτικότητας, περιβαλλοντικό τέλος, τέλη παρεπιδημούντων σε μια νέα εφαρμογή κ.ά.)

Με εκτίμηση,

για τον Σ.Ε.Ε.Λ.ΦΟ. Νομού Πρέβεζας

Ο Πρόεδρος

Σταυρίδης Χαρ. Απόστολος

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00