Αρχική » Ομιλίες, χοροί από Ήπειρο και Πόντο και έπαρση σημαίας 160 τμ στην Νέα Κερασούντα.

Ομιλίες, χοροί από Ήπειρο και Πόντο και έπαρση σημαίας 160 τμ στην Νέα Κερασούντα.

με VasilisKourkoulas

Η Επιτροπή Πρέβεζα Ιστορία-Πολιτισμός-Περιβάλλον και η Τοπική Κοινότητα Νέας Κερασούντας, διοργάνωσαν σήμερα το πρωί της Κυριακής 26 Μαρτίου εκδήλωση με σκοπό, την ανάδειξη της προσωπικότητάς του Επισκόπου Ρωγών και Κοζύλης Ιωσήφ, και την προβολή του Κάστρου των Ρωγών και της ιστορίας του, στο Κάστρο των Ρωγών στη Νέα Κερασούντα.

Ο Φιλολόγος-Αρχαιολόγος Χρυσόστομος Καρράς, μίλησε για την μακραίωνη ιστορία του κάστρου, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, ενώ για τη ζωή και τη δράση του Επισκόπου Ρωγών και Κοζύλης Ιωσήφ, αναφέρθηκε ο τ. Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θωμάς Μπάκας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Επισκόπου Ρωγών και Κοζύλης Ιωσήφ. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τοπικούς και πολιτικούς άρχοντες, μεταξύ των οποίων ο Βουλευτής Σύριζα Πρέβεζας κ. Κώστας Μπάρκας, ο Βουλευτής ΝΔ Πρέβεζας κ. Στέργιος Γιαννάκης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής.

Ακολούθησε πορεία σε πομπή των συλλόγων στο χώρο όπου πραγματοποιήθηκε η έπαρση της σημαίας 160 τμ και τραγούδια και χοροί από την Ήπειρο και τον Πόντο.

Συμμετείχαν  οι “Krotal Arta” και οι “Non group”, το Δημοτικό σχολείο Νέας Κερασούντας, ο  Ποντιακός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ν. Κερασούντας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Κερασούντας «Ο Κατσαντώνης», ο  Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πέτρας, ο Σύλλογος Μικρασιατών και Ποντίων Πρέβεζας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Σαμψούντας «Η Αμισός», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Σινώπης «Ο Διογένης», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου, ο Σύλλογος Αγίου Θωμά, ο Μορφωτικός Σύλλογος Θεσπρωτικού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιάς Φιλιππιάδας «Ο Άγιος Γεώργιος» και ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Φιλιππιάδας.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00