Αρχική » Ολοκληρώθηκε για φέτος το πρόγραμμα ανασκαφών και δράσεων πολιτισμού στην Πανδοσία από ερευνητές των Βασιλικάτων Ιταλίας

Ολοκληρώθηκε για φέτος το πρόγραμμα ανασκαφών και δράσεων πολιτισμού στην Πανδοσία από ερευνητές των Βασιλικάτων Ιταλίας

με Βασίλης Κούρκουλας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν και για φέτος οι ανασκαφές που πραγματοποίησε στην Αρχαία Πανδοσία ομάδα από τα Βασιλικάτα της Ιταλίας με τον καθηγητή Αρχαιολογίας Dimitri Roubi.


Οι ανασκαφές διενεργήθηκαν με την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και της προϊσταμένης Ανθής Αγγέλη, ενώ την ομάδα συνόδεψε και ο δήμαρχος Δήμαρχος Salvadore Cosma από το Turshi στο οποίο βρίσκεται η αντίστοιχη Πανδοσία της Ιταλίας για την αδερφοποίηση με το Δήμο Πάργας.

Σύμφωνα με τον απολογισμό του κ.Roubi έγινε εξερεύνηση σε ένα ελληνιστικό κτίριο και μια βυζαντινή εκκλησία καθώς και γεωφυσική έρευνα στην περιοχή.

Επίσης υπήρξε εθελοντική συνεργασία του κλασικού λυκείου Leonardo da Vinci της Ιταλίας με τους μαθητές και τους καθηγητές του γυμνασίου του Καναλακίου να διοργανώνουν θεατρική παράσταση στο Νεκρομαντείο της Εφύρας με τίτλο “Η κατάβαση του Ορφέα”.
Tέλος υπήρξαν και άλλες κοινές δράσεις με το Σύλλογο Φίλων Νεκρομαντείου του Αχέροντα, ενώ και οι δύο πλευρές αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις από τη συνεργασία.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00