Αρχική » Ο Σύλλογος Φίλων Νεκρομαντείου και Αχέροντα ενημέρωσε τον βουλευτή Πρέβεζας Σπύρο Κυριάκη για τη δράση του

Ο Σύλλογος Φίλων Νεκρομαντείου και Αχέροντα ενημέρωσε τον βουλευτή Πρέβεζας Σπύρο Κυριάκη για τη δράση του

με Βασίλης Κούρκουλας

Το ΔΣ του Συλλόγου των Φίλων του Νεκρομαντείου και του Αχέροντα συναντηθηκε την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου με τον βουλευτή Πρέβεζας Σπύρο Κυριακή.

Στην ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση συζητήθηκαν θέματα της ατζέντας του συλλόγου όπως και γενικότερα θέματα του πολιτισμού που αφορούν την περιοχή μας

1.Το θέμα του Ψηφιακού Πολιτιστικού Κέντρου του Αχέροντα.Εγινε αναλυτική ενημέρωση στον βουλευτή για το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι προσπάθειες και αναζητήθηκαν τρόποι για την επιτάχυνση των δράσεων.

2. Η αξιοποίηση της Πανδοσίας υπό το πρίσμα των αρχαιολογικών ερευνών που πραγματοποιούνται εκεί τα τελευταία χρόνια με την συνεργασία της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και του Πανεπιστημίου των Βασιλικατων της Ιταλίας.

3.Την άμεση παρέμβαση για την λειτουργία και την ανάδειξη του κάστρου της Πάργας (προσλήψεις εποχικού προσωπικού,καθαρισμοί ,εργασίες αναστήλωσης και ανάδειξης). Το ενετικό κάστρο της Πάργας έχει ενταχθεί ήδη στο πρόγραμμα του υπουργείου πολιτισμού «τα κάστρα του Ιονιου’’ με το πόσο 30.000 € και όπως μας είπε ο κύριος Κυριακής το πρόγραμμα θα συνεχιστεί.  Ευχόμαστε με την συνεργασία να προκύψουν χρήσιμα έργα για τον τόπο.Ο σύλλογος μας κινείται στο τρίπτυχο….πολιτισμός-τουρισμός – ανάπτυξη!!!

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00