Αρχική » Ο Γιάννης Μαρκόπουλος και η Χορωδία Πρέβεζας «Αρμονία».

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος και η Χορωδία Πρέβεζας «Αρμονία».

με VasilisKourkoulas

Ως μικρό αφιέρωμα στη μνήμη του  συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου, το Τμήμα ΓΑΚ Πρέβεζας δημοσιεύει μια φωτογραφία που δείχνει τη σχέση του με την Πρέβεζα. Στη φωτογραφία διακρίνεται ο συνθέτης και η Χορωδία  Πρέβεζας «Αρμονία». Όπως είναι γνωστό, ο Γιάννης Μαρκόπουλος μελοποίησε τους Ελεύθερους Πολιορκημένους, έργο του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού. Ο διπλός δίσκος κυκλοφόρησε το 1977 με τραγουδιστές τους Νίκο Ξυλούρη, Λάκη Χαλκιά και Ηλία Κλωναρίδη ενώ συμμετείχε και η Μικτή Χορωδία Πρέβεζας «Αρμονία», «ένα σπάνιο σύνολο που πρωταγωνιστεί στο έργο», όπως δήλωσε σε συνέντευξή του ο συνθέτης. Η χορωδία παρουσίασε και σε συναυλίες το έργο.

Η συμμετοχή της  πρεβεζάνικης Χορωδίας στην παραπάνω ηχογράφηση αποτελεί εξαιρετική στιγμή στην ιστορία αυτού του πολιτιστικού σωματείου της πόλης αλλά συνιστά και σημαντική τιμή για την ίδια την Πρέβεζα, που θα πρέπει να τονιστεί και να αναδειχθεί. 

Εκφράζουμε τις θερμότατες ευχαριστίες μας στην κα Αγνή Γιαννουλάτου-Κουρεμένου η οποία μας παραχώρησε προς ψηφιοποίηση την φωτογραφία που δημοσιεύουμε. Την ευχαριστούμε επίσης για την ενδιαφέρουσα συζήτηση μαζί της, καθώς μας έδωσε πληθώρα πληροφοριών για την ιστορική διαδρομή των χορωδιών στην Πρέβεζα, όπως αυτή προκύπτει από τα ιστορικά τεκμήρια που διασώζει στο προσωπικό της αρχείο με υποδειγματική αγάπη για την πόλη. Στόχος μας είναι να ψηφιοποιηθούν προσεχώς αυτά τα τεκμήρια (έγγραφα, δημοσιεύματα, προγράμματα από τις εμφανίσεις της Χορωδίας) καθώς αναδεικνύουν την πολιτιστική κίνηση στην Πρέβεζα. 

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00