Αρχική » Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.: Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.: Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

με Βασίλης Κούρκουλας

Βάζουμε ΤΕΛΟΣ στη δηλητηρίαση της ζωής της ελληνικής υπαίθρου

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) σας προσκαλεί σε ανοιχτή εκδήλωση, με θέμα τις σοβαρές επιπτώσεις της χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων για τη ζωή της υπαίθρου και τον άνθρωπο. 

Η εκδήλωση έχει ως στόχο την ενημέρωση και  ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για τις καταστροφικές συνέπειες και τους τρόπους πρόληψης της διασποράς στη φύση δηλητηριασμένων δολωμάτων («φόλες»), μιας εξαιρετικά επιζήμιας πρακτικής που, αν και παράνομη εδώ και δεκαετίες, συνεχίζει να πλήττει τη ζωή της ελληνικής υπαίθρου.

Τα δηλητηριασμένα δολώματα δεν κάνουν διακρίσεις: δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα, ζώα εργασίας καθώς και δεκάδες άγρια ζώα, μεταξύ των οποίων σπάνια και απειλούμενα είδη όπως ο Ασπροπάρης και το Όρνιο, πέφτουν θύματα δηλητηρίασης κάθε χρόνο στη χώρα μας. Ταυτόχρονα όμως απειλείται και η δημόσια υγεία, εξαιτίας των εξαιρετικά τοξικών ουσιών που χρησιμοποιούνται. 

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου και ώρα 6.30 – 8.30μμ, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας, με ομιλητές από τον Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. και την Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κοιλάδας Αχελώου και Αμβρακικού Κόλπου καθώς και από την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία.

Σας περιμένουμε! Το αντίδοτο στη δηλητηρίαση της υπαίθρου είναι στο χέρι όλων μας!

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00