Αρχική » Μεγάλη Επιτυχία του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας -Διαπίστευση Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus

Μεγάλη Επιτυχία του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας -Διαπίστευση Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus

με Βασίλης Κούρκουλας

Η Διαπίστευση Erasmus  είναι η απλουστευμένη πρόσβαση σε ευκαιρίες χρηματοδότησης στο πλαίσιο της Βασικής Δράσης 1 του προγράμματος Erasmus+ για την περίοδο 2021-2027  στους Τομείς της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και της Σχολικής Εκπαίδευσης. Αποτελεί εργαλείο για τους οργανισμούς  που συμμετέχουν ως εταίροι  σε  προτάσεις για διασυνοριακές ανταλλαγές και συνεργασία. Η απονομή της επιβεβαιώνει ότι ο αιτών έχει καταρτίσει σχέδιο για την υλοποίηση δραστηριοτήτων κινητικότητας υψηλής ποιότητας στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας ανάπτυξης του οργανισμού του.

Επιπλέον, στόχος της είναι η ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασης της διδασκαλίας και της μάθησης μέσω της προώθησης των αξιών της συμπερίληψης, της πολυμορφίας, της ανεκτικότητας και της δημοκρατικής συμμετοχής, των γνώσεων σχετικά με την κοινή ευρωπαϊκή κληρονομιά και τον πλούτο της πολυμορφίας, καθώς και η υποστήριξη της ανάπτυξης επαγγελματικών δικτύων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο απευθύνεται πρόσκληση ενδιαφέροντος μια φορά το χρόνο – τον Οκτώβριο κάθε έτους – σε σχολεία και εκπαιδευτικούς Οργανισμούς να υποβάλλον τις αιτήσεις τους.   

Μετά  την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης και επιλογής αιτήσεων Διαπίστευσης στο πλαίσιο της τελευταίας Ευρωπαϊκής Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων έτους 2023 –Οκτώβριος 2023- η αίτηση που υπέβαλε το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας  εγκρίθηκε – το μοναδικό Σχολείο από την Ήπειρο για τη συγκεκριμένη πρόσκληση για  τη Σχολική Εκπαίδευση- . Πιο συγκεκριμένα για τη Σχολική Εκπαίδευση (Σχολεία Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) κατατέθηκαν συνολικά 360  αιτήσεις από τις οποίες εγκρίθηκαν 53. Το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας πέτυχε πολύ υψηλή βαθμολογία για την ποιότητα και την αξιοπιστία των δράσεων που εμπεριείχε (τέταρτο καλύτερο  σκορ πανελληνίως από τις εγκεκριμένες προτάσεις) και μπορεί να χρηματοδοτηθεί για την επόμενη τριετία 2024-2027 υποβάλλοντας σχέδια και προτάσεις  για εκπαίδευση του  Προσωπικού του  σε Ευρωπαϊκούς Φορείς και Οργανισμούς και μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών  σε άλλα Ευρωπαϊκά σχολεία εταίρους.

Banner

Μπορείτε να δείτε εδώ τη σχετική Απόφαση απονομής διαπίστευσης στην ιστοσελίδα του ΙΚΥ:

https://www.iky.gr/el/iky-items/item/4313 

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00