Αρχική » Με τον Δήμαρχο Πρέβεζας συναντήθηκαν Έλληνες και Ρουμάνοι μαθητές, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus Ελλάδα Ρουμανία (photo-vid)

Με τον Δήμαρχο Πρέβεζας συναντήθηκαν Έλληνες και Ρουμάνοι μαθητές, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus Ελλάδα Ρουμανία (photo-vid)

με Βασίλης Κούρκουλας

Τον Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Νίκο Γεωργάκο επισκέφτηκαν το πρωί της Παρασκευής στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Έλληνες και Ρουμάνοι μαθητές με τους συνοδούς καθηγητές τους, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus Ελλάδα Ρουμανία, δύο χώρες – συνάντηση δύο πολιτισμών, στο οποίο εντάσσεται το 2ο Γυμνάσιο Πρέβεζας, ενώ το παρών έδωσε και η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας. κα Φανή Μπισκανάκη.

Ο Δ/ντης του 2ου Γυμνασίου Δρ. Κοσμάς Κοψάρης, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου  κ. Δημήτρης Χήτας και κα Δήμητρα Ευαγγέλου, 8 μαθητές του σχολείου ως μέντορες, 16 μαθητές από τη Γερμανία μαζί με τη Διευθύντρια του σχολείου αποστολής είχαν μια συνάντηση με το Δήμαρχο Πρέβεζας μιλώντας για τις εμπειρίες τους, την ανταλλαγή απόψεων και γενικά τη συνεργασία μεταξύ των μαθητών τις πέντε αυτές ημέρες που βρέθηκαν στην πόλη της Πρέβεζας.

Η κα Φανή Μπισκανάκη τους καλωσόρισε και τόνισε μεταξύ άλλων ότι σκοπός αυτών των προγραμμάτων είναι να ανταλλάξουμε απόψεις σε εκπαιδευτικά θέματα, αλλά και σε θέματα πολιτισμού και  να γνωριστούν μεταξύ τους. Αυτός είναι ο σκοπός των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, η ανταλλαγή γνώσεων, απόψεων, και αλληλεπίδρασης μεταξύ των μαθητών, των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης γενικότερα.

Ο Δ/ντης του 2ου Γυμνασίου Πρέβεζας Δρ. Κοσμάς Κοψάρης πήρε το λόγο : ‘’ Από τη Δευτέρα βρίσκεται στην πόλη μας η αποστολή από Ρουμανία που περιλαμβάνει 6 εκπαιδευτικούς και 16 μαθητές, από ένα σχολείο 20 χλμ από τα σύνορα της Ουκρανίας. Ήρθε να μας επισκεφτεί στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus Plus  και να γνωρίσουν την πόλη μας, την τοπική ιστορία, να ταξιδέψει στο χρόνο, στις αναπαραστάσεις του χρόνου, να δει την Αρχαία Νικόπολη, τα μνημεία, την ιστορική Πάργα, να βρεθεί σε ένα κλίμα αλληλεπίδρασης, γνωρίζοντας Έλληνες μαθητές. Σήμερα  τα παιδιά μας εδώ και από την Ελλάδα και από την Ρουμανία είναι λίγο λυπημένα γιατί το ταξίδι το ένα τελειώνει, αλλά αυτό αποτελεί την έναρξη για νέες εμπειρίες γιατί η Ευρώπη και όλος ο κόσμος τελικά είναι ένα που ενώνει αξίες, λαούς, πολιτισμούς, παραδόσεις και είναι πολύ σημαντικό σε αυτή την ηλικία όπου γεννιούνται πάρα πολλά ερεθίσματα να προχωράτε τόσο δυναμικά, να διασταυρώνετε την ιστορία, τη λογοτεχνία και των Βαλκανίων και διεθνικά και να αισθανόμαστε όλοι πολίτες του κόσμου.»

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος, μεταξύ άλλων δήλωσε:‘’ Αυτή την ιστορία που έχουμε εμείς εδώ στο Δήμο Πρέβεζας, στο νησί της Ηπείρου, θέλουμε να την δείχνουμε σε όσους περισσότερους μπορούμε. Και η ικανοποίηση που νιώθει κάποιος φεύγοντας από την Πρέβεζα είναι πάρα πολύ μεγάλη. Θέλουμε όλα τα σχολεία του Δήμου να έχουν αυτή την εξωστρέφεια και στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες, προσπάθειες που έχουν να αναδείξουν τον πολιτισμό μας, την ιστορία μας και την φιλοξενία μας. Η Πρέβεζα είναι φιλόξενη πόλη, έχει χαρούμενους ανθρώπους που σε όλη τη χρονιά έχουν μια ανοιχτή αγκαλιά για να την επισκέπτονται όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και το χειμώνα και όλη την περίοδο του χρόνου.’’

Ακολούθησαν ερωτήσεις, όπου τα παιδιά περιέγραψαν τις εντυπώσεις τους από την πόλη της Πρέβεζας, ενώ μίλησαν και για την άψογη συνεργασία και τη φιλοξενία από τους Έλληνες μαθητές.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος Πρέβεζας και η Ρουμανική πλευρά αντάλλαξαν αναμνηστικά, ενώ εκπαιδευτικοί και μαθητές φωτογραφήθηκαν με τις σημαίες των δυο χωρών κάτω από το Δημαρχείο.

 

 

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00