Αρχική » Με κάθε επισημότητα η επετειακή εκδήλωση στον Άσσο για τα 202 χρόνια από τη νικηφόρα μάχη στην Μπογόρτσα (φώτο)

Με κάθε επισημότητα η επετειακή εκδήλωση στον Άσσο για τα 202 χρόνια από τη νικηφόρα μάχη στην Μπογόρτσα (φώτο)

με Βασίλης Κούρκουλας

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη του Πάσχα 18 Απριλίου το πρωί, παρουσία πλήθος κόσμου, στον χώρο του μνημείου στον Άσσο, που κατασκευάστηκε πριν 2 χρόνια στην μνήμη των αγωνιστών, η επετειακή εκδήλωση για τα 202 χρόνια από τη νικηφόρα ΜΑΧΗ, Σουλιωτών και Λακκιωτών, ενάντια στο στράτευμα του Ισμαήλ Πασά, στις 18 &19 Απριλίου του 1821 στην Μπογόρτσα.

Την εκδήλωση πραγματοποίησαν ο Δήμος Ζηρού, η Κοινότητα Άσσου,     οι Σύλλογοι Ασσιωτών καθώς  και ο Πολιτιστικός – Περιβαλλοντικός Σύλλογος πρ. Δήμου Θεσπρωτικού.

Η εκδήλωση περιλάμβανε δοξολογία στον Ι.Ν Αγίου Γεωργίου στον Άσσο, επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του μνημείου, χαιρετισμοί και κατάθεση στεφάνων.

Banner

Ανθοδέσμες στο μνημείο κατέθεσαν ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Άσσου κ. Κων/νος Κατσάνος, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς εταιρίας του Δήμου Ζηρού και δημοτικός σύμβουλος κ. Θεόδωρος Πανούσης, ο Αντιστράτηγος Πυροσβεστικού Σώματος ε.α, ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ζηρού κ. Βασίλειος Κώνστας, ο Ανθυπαστυνόμος κ. Χρήστος Νταλαγιάννης, ο συνταγματάρχης ε.α, μέλος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Νομού Πρέβεζας κ. Γεώργιος Λαχανάς, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Νομού Άρτας, συνταγματάρχης ε.α κ. Ιωάννης Πετρουδής, ο Πρόεδρος του Μορφωτικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Ασιωτών Ιωαννίνων κ. Δημήτριος Λαμπρούσης, η ταμίας του συλλόγου αποδήμων Ασσιωτών «ο Μάρκος Μπότσαρης» κα Μαρία Παφίλα, ο κ. Γιάννης Θεοδώρου για τον Αθλητικό Σύλλογο Άσσου, ο Αντιπρόεδρος τοθ Πολιτιστικού –Περιβαλλοντικού συλλόγου πρ. Δήμου Θεσπρωτικού και δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Πάντος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Προφήτη Ηλία Μελιανών κ. Γεώργιος Ιωαννίδης.

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν οι 4 Υποψήφιοι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Πρέβεζας κα Στέλλα Βαρτελάτου, κ. Γιώργος Δημητρίου, κ. Παύλος Φραγκούλης και κα Μαρία Χήτα.

Την εκδήλωση συντόνισε ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Θεσπρωτικού κ.Παναγιώτης Κούσης.

 

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00