Αρχική » Κώστας Μπάρκας για τον ανασχηματισμό: Rotation στην ανασφάλεια των πολιτών

Κώστας Μπάρκας για τον ανασχηματισμό: Rotation στην ανασφάλεια των πολιτών

με Βασίλης Κούρκουλας

Η δεύτερη αλλαγή μέσα σε έξι μόλις μήνες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν αποδεικνύει μόνο τα λάθη, τις αστοχίες και τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς ενός ή λίγων ατόμων.

Αναδεικνύουν έλλειμμα πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών, που αυτοθαυμάζονταν ότι ήταν το προνομιακό της πεδίο. Έλλειμμα πολιτικής που οδηγεί σε πρωτόγνωρη ανασφάλεια πολιτών και αστυνομικών υπαλλήλων.

Ως έχοντας το δικαίωμα ο κ. Πρωθυπουργός να επιλέξει τους υπουργούς του, χρησιμοποιεί το «rotation», τοποθετώντας για μια ακόμη φορά τον κ. Χρυσοχοϊδη ως Υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Τον ίδιο που είχε αποπέμψει κατά την πρώτη του κυβερνητική θητεία, γιατί δεν μπορούσε να ελέγξει το οργανωμένο έγκλημα, με τις συμμορίες του υπόκοσμου να λύνουν τις διαφορές τους με όπλα σε κεντρικά σημεία της Αθήνας. Τον ίδιο, που έχει συνδέσει το όνομά του με την αφαίμαξη προσωπικού από τις μάχιμες υπηρεσίες αστυνόμευσης και ασφάλειας, για να βλέπουμε αυτή την κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Αυτά «επιβραβεύει» ο κ. Μητσοτάκης με αυτή του την επιλογή. Έλλειμμα πολιτικής για την ασφάλεια των πολιτών οδηγεί σε ξαναζεσταμένα φαγητά.

Banner

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00