Αρχική » Κώστας Μπάρκας: «Φιάσκο» το σχέδιο επανεκκίνησης στη λειτουργία του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας»

Κώστας Μπάρκας: «Φιάσκο» το σχέδιο επανεκκίνησης στη λειτουργία του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας»

με Βασίλης Κούρκουλας

Στη βουλή φέρνει, με τη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου της Αναφοράς προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας και Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Μπάρκας, με αφορμή την Ανακοίνωση-Διαμαρτυρία της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, την αποτυχία υλοποίησης του σχεδίου επανεκκίνησης στη λειτουργία της Ελληνικής αστυνομίας του νέου Υπουργού.

Όπως καταγγέλλει η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, ο τρόπος των αυθαίρετων μετακινήσεων συναδέλφων αξιωματικών, που πραγματοποιείται το τελευταίο διάστημα στις Αστυνομικές Διευθύνσεις, έχει προκαλέσει έντονη αναστάτωση, υπηρεσιακή αβεβαιότητα, φόβο και αγανάκτηση σε πλήθος συναδέλφων.

Κατανοούν, όπως χαρακτηριστικά οι ίδιοι τονίζουν, την αναγκαιότητα στελέχωσης αστυνομικών υπηρεσιών «πρώτης γραμμής» που είναι αποδεκατισμένες, όμως διαφωνούν με τις απρόσωπες διαταγές τύπου: «προτείνετε 5 άτομα για την Τροχαία», «προτείνετε 10 άτομα για την Ο.Π.Κ.Ε.» κλπ.

Banner

Θα έπρεπε, όπως οι ίδιοι προτείνουν, να προηγούνται συνεχείς συσκέψεις και συναντήσεις μαζί με τους Αξιωματικούς και Διοικητές, ώστε ,αφενός να πείθουν αυτούς για το νέο εγχείρημα και αφετέρου μαζί με τους Διοικητές να προβούν στην επιλογή των ατόμων που πρόκειται να μετακινηθούν.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι Αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης στην Ανακοίνωσή τους, η έλλειψη  ενημέρωσης του προσωπικού έχει ως αποτέλεσμα αφενός την ψυχολογική αναστάτωση του, αφετέρου τη λειτουργία του υπό καθεστώς «φόβου», το οποίο μειώνει τη διάθεση και την αποδοτικότητά του. Η διαδικασία μετακινήσεων που ακολουθείται, όπου οι διοικητές καλούνται να προτείνουν άτομα προς απόσπαση, οδηγώντας στην «έξοδο» αστυνομικούς που θεωρούνται προβληματικοί για την υπηρεσία είτε βρίσκονται λίγο πριν την σύνταξη είτε τους είναι αντιπαθείς, οδηγεί το εγχείρημα του Υπουργού σε «φιάσκο».

Στην Αναφορά του ο κ. Μπάρκας, παρακαλεί τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την άμεση εξέταση της Ανακοίνωσης της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, για την απάντηση και την ενημέρωσή του για τις σχετικές του ενέργειες.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00