Αρχική » Κώστας Μπάρκας: « Αύριο στις 10 πμ η συζήτηση στη Βουλή για την υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας του νομού Πρέβεζας και αν θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα στέγασης με ιατρικές κατοικίες »

Κώστας Μπάρκας: « Αύριο στις 10 πμ η συζήτηση στη Βουλή για την υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας του νομού Πρέβεζας και αν θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα στέγασης με ιατρικές κατοικίες »

με Βασίλης Κούρκουλας

Αύριο Παρασκευή στις 10.00 πμ  θα συζητηθεί η Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή, Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  Νομού Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα, προς τον υπουργό Υγείας.

Αφορμή της επαναφοράς για ακόμη μία φορά της υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για τους πολίτες του μεγαλύτερου τμήματος του Νομού, που καλύπτεται από τα Κέντρα Υγείας, μέσω Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή, ήταν η επίσκεψη του υφυπουργού Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλου στα Κέντρα Υγείας του νομού Πρέβεζας και οι απαράδεκτες δηλώσεις του.

Υπενθυμίζουμε ότι, οι δηλώσεις από τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βαρτζόπουλου, στην πρόσφατη προεκλογική επίσκεψή του στο νομό Πρέβεζας και  η κυνικότητα που αντιμετώπισε την τραγική κατάσταση στην οποία έχει επιφέρει η κυβέρνησή του την υγεία των πολιτών του δήμου Πάργας, άφησε πικρία και έντονη δυσαρέσκεια στους πολίτες του νομού Πρέβεζας. Παρότι με αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.), έχει καταγγείλει την έλλειψη ιατρικού προσωπικού που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας του νομού Πρέβεζας με αποτέλεσμα το κέντρο υγείας της Πάργας να λειτουργεί μόνο με πρωινό ωράριο έως τις 15:00. Αντί να δεσμευτεί να βοηθήσει ένα κέντρο υγείας που καλείται εν μέσω καλοκαιριού να εξυπηρετήσει χιλιάδες τουρίστες εκτός από τους μόνιμους κατοίκους, ο κ. Βαρτζόπουλος είχε  πρότεινε να κάνουν 28 χλμ. στο Καναλάκι όπου η εφημερία είναι συνεχής, καθώς “η απόσταση της Πάργας είναι μικρότερη της απόστασης ενός προαστίου της Θεσσαλονίκης από το κέντρο”.

Banner

Όσο για τις δυσκολίες και τις ελλείψεις προσωπικού που του είχαν μεταφερθεί, είχε  απαντήσει με σοκαριστικό κυνισμό ότι «τα προβλήματα που έχει το Νοσοκομείο της Πρεβέζης δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα προβλήματα που έχει κάθε Νομαρχιακό Νοσοκομείο σε όλη τη χώρα.» Εφόσον λοιπόν για τον κ.Βαρτζόπουλο δεν λειτουργεί κανονικά κανένα Νομαρχιακό Νοσοκομείο δεν κατάλαβε γιατί να έχουμε την απαίτηση να λειτουργεί της Πρέβεζας!

Παράλληλα στην Επίκαιρη ερώτηση ο κ. Μπάρκας τονίζει ότι: « Πρέπει να εφαρμοστεί το πρόγραμμα στέγασης με ιατρικές κατοικίες, με συνεργασία του Υπουργείου Υγείας και Τοπικής αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, που ανακοίνωσε πρόσφατα η αναπληρώτρια υπουργός υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη στα νησιά προκειμένου να γίνουν πιο θελκτικές οι θέσεις εργασίας και να μην βγαίνουν άγονες οι προκηρύξεις, όπως είπε χαρακτηριστικά. Είναι μία πρακτική που θα πρέπει να καλύψει και άλλες περιοχές της χώρας, που δέχονται μεγάλο αριθμό τουριστών και θα πρέπει να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις. Ήδη στην αρχή του καλοκαιριού καταγράψαμε αρκετά περιστατικά τουριστών που επιχείρησαν πεζοπορία σε συνθήκες καύσωνα και είχαν τραγική κατάληξη όπως του Βρετανού παρουσιαστή του BBC στη Σύμη, Μάικλ Μόσλεϊ.»

«Ες Αύριον τα Σπουδαία» και οι πολυαναμενόμενες απαντήσεις του Υπουργού Υγείας.

Αναλυτικά η Επίκαιρη Ερώτηση :

                                                                                                                                                             Αθήνα 14 Ιουνίου 2024
Επίκαιρη Ερώτηση
Προς τον κ. Υπουργό Υγείας
Θέμα: «Η επικίνδυνη υποστελέχωση και η έλλειψη ιατρικού προσωπικού που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας του νομού Πρέβεζας »

Η επίσκεψη του υφυπουργού Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλου στα Κέντρα Υγείας του νομού Πρέβεζας και οι απαράδεκτες δηλώσεις του έδωσαν την αφορμή να επαναφέρουμε για ακόμη μία φορά την υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για τους πολίτες του μεγαλύτερου τμήματος του Νομού, που καλύπτεται από τα Κέντρα Υγείας.

Συγκεκριμένα, οι δηλώσεις που σοκαρισμένος άκουσα από τον κ. Βαρτζόπουλο με άφησαν άφωνο με την κυνικότητα και την απανθρωπιά που αντιμετώπισε την τραγική κατάσταση στην οποία έχει επιφέρει η κυβέρνησή του την υγεία των πολιτών του δήμου Πάργας. Με αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.), έχει καταγγείλει την έλλειψη ιατρικού προσωπικού που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας του νομού Πρέβεζας με αποτέλεσμα το κέντρο υγείας της Πάργας να λειτουργεί μόνο με πρωινό ωράριο έως τις 15:00. Αντί να δεσμευτεί να βοηθήσει ένα κέντρο υγείας που καλείται εν μέσω καλοκαιριού να εξυπηρετήσει χιλιάδες τουρίστες εκτός από τους μόνιμους κατοίκους, ο κ. Βαρτζόπουλος πρότεινε να κάνουν 28 χλμ. στο Καναλάκι όπου η εφημερία είναι συνεχής, καθώς “η απόσταση της Πάργας είναι μικρότερη της απόστασης ενός προαστίου της Θεσσαλονίκης από το κέντρο”.

Όσο για τις δυσκολίες και τις ελλείψεις προσωπικού που του μετέφεραν αρκέστηκε να απαντήσει με σοκαριστικό κυνισμό ότι «τα προβλήματα που έχει το Νοσοκομείο της Πρεβέζης δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα προβλήματα που έχει κάθε Νομαρχιακό Νοσοκομείο σε όλη τη χώρα.» Εφόσον λοιπόν για τον κ.Βαρτζόπουλο δεν λειτουργεί κανονικά κανένα Νομαρχιακό Νοσοκομείο δεν καταλαβαίνει γιατί να έχουμε την απαίτηση να λειτουργεί της Πρέβεζας!

Έχω γίνει επανειλημμένα μάρτυρας τραγικών περιστατικών, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο συμπολιτών μου και η απανθρωπιά και η αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και υφυπουργοί όπως ο κ. Βαρτζόπουλος τα θέματα υγείας στην επαρχία πλέον  μας εξοργίζουν. Έχουμε κάνει αναφορές, καταγγελίες, ερωτήσεις στη Βουλή για τις ζωές που χάνονται καθημερινά αλλά και την επαγγελματική εξουθένωση στην οποία έχει οδηγήσει η χρόνια υποστελέχωση το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Έχουμε εκφράσει την επιτακτική ανάγκη για την πλήρη εικοσιτετράωρη και καθημερινή λειτουργία των Κέντρων Υγείας του Καναλακίου και της Πάργας  και την άμεση λειτουργία, του σταθμού ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο που έχει αφεθεί στο έλεός του. 

Ωστόσο, η αναπληρώτρια υπουργός υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη πρόσφατα ανακοίνωσε το πρόγραμμα στέγασης με ιατρικές κατοικίες στα νησιά προκειμένου να γίνουν πιο θελκτικές οι θέσεις εργασίας και να μην βγαίνουν άγονες οι προκηρύξεις όπως είπε χαρακτηριστικά. Είναι μία πρακτική που θα πρέπει να καλύψει και άλλες περιοχές της χώρας, που δέχονται μεγάλο αριθμό τουριστών και θα πρέπει να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις. Ήδη στην αρχή του καλοκαιριού καταγράψαμε αρκετά περιστατικά τουριστών που επιχείρησαν πεζοπορία σε συνθήκες καύσωνα και είχαν τραγική κατάληξη όπως του Βρετανού παρουσιαστή του BBC στη Σύμη, Μάικλ Μόσλεϊ.

ΓΙ’ αυτό κρίνω επιτακτική την ανάγκη να ρωτήσω τον κ. Υπουργό:
1. Με ποιες ενέργειες θα ενισχύσει άμεσα τα Κέντρα Υγείας του νομού Πρεβέζης πατάσσοντας αποτελεσματικά την χρόνια υποστελέχωσή τους,  

  1. Ειδικότερα, πότε θα λειτουργήσει το νευραλγικό για τον τουρισμό Κέντρο Υγείας της Πάργας με πλήρες ωράριο.
  2. Πώς θα ρυθμίσει την άμεση λειτουργία, του σταθμού ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο.

 

Ο Επερωτών Βουλευτής

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00