Αρχική » Κώστας Μπάρκας: Άκτιο- Αμβρακία: Να έχει και συνέχεια στο ρημαγμένο δίκτυο του Νομού Πρέβεζας αυτό το έργο πνοής

Κώστας Μπάρκας: Άκτιο- Αμβρακία: Να έχει και συνέχεια στο ρημαγμένο δίκτυο του Νομού Πρέβεζας αυτό το έργο πνοής

με Βασίλης Κούρκουλας

Παραδίνεται με έντεκα χρόνια καθυστέρηση ο Οδικός Άξονας Άκτιο- Αμβρακία. Ένα έργο πνοής για την ευρύτερη περιοχή. Η ολοκλήρωση αυτού του έργου είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής για τους εκατοντάδες συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους, ή τραυματίστηκαν σε έναν από τους χειρότερους δρόμους της χώρας. 

Οι ανακοινώσεις όταν υπογράφονταν οι τέσσερις εργολαβίες το 2010, ότι το έργο θα ολοκληρώνονταν το 2013, γρήγορα έμειναν στα λόγια, αφού ακολούθησαν προβλήματα με τη βιωσιμότητα των ανάδοχων εταιρειών, τη γεωμορφολογία του εδάφους και τις απαλλοτριώσεις. 

Πέρα από την ανακούφιση ότι επιτέλους βελτιώνεται το επίπεδο ασφάλειας του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής, για τον Νομό της Πρέβεζας εξακολουθεί δυστυχώς ο προβληματισμός, ότι αυτό το οδικό έργο είναι ουσιαστικό «τυφλό», καθώς οι οδηγοί φεύγοντας από ένα σύγχρονο έργο εισέρχονται στο οδικό δίκτυο του Νομού Πρέβεζας, που παραπέμπει στον 19ο αιώνα.   

Επιπλέον, η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις γιατί ενώ έχουν απαλλοτριωθεί οι περιουσίες δεκάδων συμπολιτών μας, μεταξύ των οποίων και πολλών Πρεβεζάνων, εντούτοις μέχρι σήμερα δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ. 

Ο Νομός της Πρέβεζας παραμένει από τους ελάχιστους Νομούς της χώρας που δεν τον διατρέχει σύγχρονο οδικό δίκτυο, μια πραγματικότητα που γίνεται χειρότερη όταν εκφράζονται απόψεις όπως αυτή του Υφυπουργού Υποδομών ότι για την Πρέβεζα δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα.   

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00