Αρχική » Κάρμεν (του Ζορζ Μπιζέ) στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας

Κάρμεν (του Ζορζ Μπιζέ) στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας

με Βασίλης Κούρκουλας

Zωντανά από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας (13η χρονιά, Σεζόν 2023-2024).

Οι απευθείας μεταδόσεις από τη Μετροπόλιταν  Όπερα της Νέας Υόρκης, που διοργανώνει και παρουσιάζει στην πόλη μας το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» και ο Δήμος Πρέβεζας, συνεχίζονται το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στις 8μμ με την καινούργια παραγωγή της όπερας «Κάρμεν» του Ζορζ Μπιζέ. 

Στον πρωταγωνιστικό ομώνυμο ρόλο εμφανίζεται η Aigul Akhmetshina η νεώτερη Κάρμεν σε νέα παραγωγή της όπερας από τη ΜΕΤ. Η σοπράνο Angel Blue, ο τενόρος Piotr Beczała και ο βαρύτονος Kyle Ketelsen ολοκληρώνουν το καστ. Τη νέα παραγωγή επιμελήθηκε η Carrie Cracknell τοποθετώντας την πλοκή στη σύγχρονη εποχή.  Διευθύνει ο Daniele Rustioni.

Οι μεταδόσεις γίνονται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, Περδικάρη 2 και θα προσφέρουν και πάλι στο κοινό της Πρέβεζας μια επιλογή από τις καλύτερες παραγωγές της σεζόν.  Οι παραστάσεις, που μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο, συνοδεύονται από ελληνικούς υπότιτλους, σε μεταφραστική επιμέλεια της Δώρας Ζαμπέλη, και έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Banner

Οι προβολές ξεκίνησαν δοκιμαστικά το Δεκέμβριο του 2009 και βρήκαν αμέσως ανταπόκριση από πολλούς πολίτες  της Πρέβεζας αλλά και από άλλες περιοχές της Ηπείρου και της Λευκάδας, καθιστώντας την Πρέβεζα εκ των πρωτοπόρων σε πανελλαδική κλίμακα, στη συνεργασία της με τη Μετροπόλιταν όπερα.

 

Η φετινή σεζόν περιλαμβάνει επίσης τις ακόλουθες όπερες: 

 

Η Δύναμη του Πεπρωμένου (Βέρντι), 9 Μαρτίου, 7μμ

Ρωμαίος και Ιουλιέττα (Γκουνό), 23 Μαρτίου, 7μμ

Το Χελιδόνι (Πουτσίνι), 20 Απριλίου, 8μμ

Μαντάμ Μπατερφλάι (Πουτσίνι), 11 Μαΐου, 8μμ

 

Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ και 4 ευρώ για μαθητές και φοιτητές.

 

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2682025320.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00