Αρχική » Η πρόληψη και η αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων στο επίκεντρο της συνάντησης Υπουργού Κλιματικής Κρίσης με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου

Η πρόληψη και η αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων στο επίκεντρο της συνάντησης Υπουργού Κλιματικής Κρίσης με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου

με Βασίλης Κούρκουλας

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου επισκέφθηκαν σήμερα τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, με τον οποίο είχαν εκτενή συζήτηση για ζητήματα που αφορούν την πρόληψη και αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων κ.α.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Υπουργός κ. Βασίλης Κικίλιας σε δηλώσεις τους αναφέρθηκαν συνοπτικά στα θέματα που συζήτησαν.

Ο Περιφερειάρχης μεταξύ άλλων ανέφερε:  «Είχαμε σοβαρή συζήτηση για τα χιόνια, για τις πλημμύρες, για τις πυρκαγιές. Τόνισα  ότι εδώ στην Ήπειρο  {…}  η συνεργασία ήταν άψογη και με τις πυροσβεστικές υπηρεσίες και από την πλευρά μας με την Πολιτική Προστασία. Συζητήσαμε όλες τις περιπτώσεις και πρακτικά πως κάνουμε εδώ για διάφορα θέματα. Όλα είναι θέμα συνεργασίας, θέμα δουλειάς γιατί μπορεί να συμβεί  κάτι, το οποίο,   όπως έγινε στη Θεσσαλία,  που δεν μπορεί να το αντιμετωπίσεις. Ευχαριστώ για τη συνεργασία, ήταν πολύ χρήσιμη η συζήτηση και θα συνεχίσουμε την επαφή σε όλες τις δύσκολες περιπτώσεις και κεντρικά με την Κυβέρνηση και τοπικά με τις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής μαζί με την Πολιτική Προστασία».

Banner

Ο Υπουργός, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη συνεργασία, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει περίπτωση  για ο, τιδήποτε έκτακτο να μη συνεργαστούμε με την Περιφέρεια, με τους Δήμους».  Συνεχίζοντας ανέφερε ότι  η πρόληψη είναι ανώτερη της αντιμετώπισης, για να προσθέσει ότι «η Κλιματική Κρίση είναι εδώ, γεννά πολλές φορές ανυπέρβλητες συνθήκες και εμείς τι πρέπει να κάνουμε; Να πάμε νωρίς και να αμβλύνουμε τις επιπτώσεις, να ενημερώσουμε τον κόσμο, το έχει κάνει  πολλά χρόνια εδώ ο  Περιφερειάρχης με επιτυχία, η ισχύς είναι εν τη ενώσει».

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00