Αρχική » Η Πρέβεζα τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Πόντου με λαμπαδηδρομία (Photo-Vid).

Η Πρέβεζα τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Πόντου με λαμπαδηδρομία (Photo-Vid).

με VasilisKourkoulas

Δεκάδες κεριά φώτισαν σήμερα Τετάρτη 17 Μαΐου τους δρόμους της Πρέβεζας, στη λαμπαδηφορία που διοργάνωσε ο Δήμος σε συνεργασία  με το  “Δίκτυο  Πόλεων  με απογόνους Ελλήνων της  καθ’ ημάς Ανατολής” της ΚΕΔΕ , ως ελάχιστο φόρο τιμής στα 353 .000 θύματα της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Η πομπή με σωματεία, συλλόγους, φορείς και δημότες/δημότισσες κρατώντας κεριά στα χέρια ξεκίνησε από το Δημαρχείο της Πρέβεζας, διέσχισε την παραλία, την οδό Καρυωτάκη και την Κεντρικής Αγορά και κατέληξε στο Ηρώο της πόλης όπου απηύθυνε χαιρετισμό ο  Δήμαρχος Πρέβεζας  κ. Νίκος Γεωργάκος.

Το Ηρώο φωτίστηκε με τον αετό του Πόντου, το  επίσημο σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού,  ως ένδειξη τιμής  για  τα θύματα της Γενοκτονίας.

Η συγκινητική εκδήλωση έκλεισε με μοιρολόγια από τις  χαμένες Πατρίδες, ενώ το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν οι Aντιδήμαρχοι Γιάννης Δαρδαμάνης, Γιώργος Σαριάνογλου, Νίκος Παγγές, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεωνίδας Αργυρός και η ειδική συνεργάτης του Δημάρχου κα Γιώτα Γεωργάκου.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00