Αρχική » Η Πρέβεζα γιόρτασε και φέτος με πλήθος κόσμου τη… σαρδέλα της! – Ανακοινώσεις Γεωργάκου για τη Ναυμαχία του Ακτίου (φώτο)

Η Πρέβεζα γιόρτασε και φέτος με πλήθος κόσμου τη… σαρδέλα της! – Ανακοινώσεις Γεωργάκου για τη Ναυμαχία του Ακτίου (φώτο)

με Βασίλης Κούρκουλας

Πόλος έλξης τουριστών για ακόμη μια χρονιά  έγινε η Πρέβεζα με τη γιορτή της Σαρδέλας που πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στο Λιμάνι και με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Πρέβεζας για το φετινό καλοκαίρι 2023.

Η γιορτή  της σαρδέλας διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία για περισσότερο από μισό αιώνα, έχοντας γίνει σημείο αναφοράς για την πόλη της Πρέβεζας, αναδεικνύοντας τους στενούς δεσμούς της πόλης με τη ναυτική παράδοση αλλά και το επάγγελμα των αλιέων, οι οποίοι ανέκαθεν αποτελούσαν ένα δυναμικό κομμάτι της τοπικής οικονομίας .

Banner

Πλήθος ντόπιων αλλά και τουριστών παρευρέθηκαν στη γιορτή για να απολαύσουν τη σαρδέλα Αμβρακικού στα κάρβουνα συνοδεία κηπευτικών προϊόντων από την Πρέβεζα καθώς και άφθονου δωρεάν κρασιού στα περίπτερα που είχαν στηθεί από το Δήμο Πρέβεζας, συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας και του χορευτικού του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την επιτυχία της γιορτής ευχαριστώντας τους υπαλλήλους του Δήμου και όλους όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση της ξεχωριστής αυτής βραδιάς.

Εκτός από τη γιορτή της σαρδέλας, την παράδοση, τα εδέσματα και τη γαστρονομία της Πρέβεζας, ο κ. Γεωργάκος αναφέρθηκε και στη σημερινή ημέρα 2 Σεπτεμβρίου στη Ναυμαχία του Ακτίου όπου γίνεται μια συνέργεια και πρόταση  σε INTERREG μαζί με το Πανεπιστήμιο των Πατρών και το Οικονομικό των Πατρών, μαζί με τη Ναύπακτο, οι 2 ναυμαχίες να χρηματοδοτηθούν ώστε να γίνει το ψηφιακό μουσείο και η αναβίωση της Ναυμαχίας του Ακτίου.

Επίσης θα προωθήσει και μια δεύτερη πρόταση, αντίστοιχο με το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, ναυμαχίες που αλλάξανε την ιστορία του κόσμου να ενταχθούν σε ένα βήμα ναυμαχιών όπως της Σαλαμίνας, της Ναυπάκτου και δυο της Πρέβεζας, ώστε να υπάρχει η αντίστοιχη επισκεψιμότητα και να το εκμεταλλευτεί η πόλη τουριστικά, πρόταση που  θα κατατεθεί μέχρι το τέλος του 2023.

Τέλος ο δήμαρχος εξέφρασε τη χαρά του για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με την γιορτή της σαρδέλας υπογραμμίζοντας ότι η περιοχή μας έχει πλούτο γεύσεων οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης για την τουριστική της ανάπτυξη.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00