Αρχική » Ερώτηση Νίτσα για τα αδέσποτα του Νεοχωρίου – Ζέρβας: «Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν»

Ερώτηση Νίτσα για τα αδέσποτα του Νεοχωρίου – Ζέρβας: «Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν»

με Βασίλης Κούρκουλας

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας ο επικεφαλής της Ανάπτυξης Τώρα κ. Νίτσας έθεσε ερώτημα σχετικά με τα αδέσποτα του Νεοχωρίου και με το ρεπορτάζ που έγινε από την ΕΡΤ3 (Δείτε ΕΔΩ).

Νίτσας:  «Ποιός αντιπολιτεύεται ποιον και ποιός έχει την ευθύνη;»

Η ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης «Ανάπτυξη Τώρα» κ. Γεώργιου Νίτσα:Το ερώτημα που θέλω να κάνω είναι σχετικά με την επικαιρότητα μιας και είδαμε, γίναμε σε Πανελλήνιο επίπεδο θέμα. Η ΕΡΤ3 πριν λίγες ώρες έβγαλε ένα καυτό ζήτημα για την περιοχή, καυτό ζήτημα για τον Δήμο όπως χαρακτηρίζεται και από τους Αντιδημάρχους τους πρώην και τους νυν. Έχει να κάνει με τα αδέσποτα σκυλιά και το τι γίνεται στην περιοχή του Νεοχωρίου. Αυτό που θέλω να τονίσω πραγματικά μπερδεύτηκα για το ποιος αντιπολιτεύεται ποιον και ποιος έχει την ευθύνη. Ο νυν Αντιδήμαρχος λέει ότι φταίνε οι προηγούμενοι και το εξής παράδοξο είναι ότι οι προηγούμενοι είναι οι νυν συνεργάτες μιας και ο πρώην Αντιδήμαρχος ήταν και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ, δηλαδή φταίει ο Δήμαρχος και ο κ. Κουμπής για την κατάσταση; Φταίει ο νυν; Φταίμε εμείς που δεν είχαμε καμία ευθύνη για την όλη υπόθεση; Τελικά δεν μπορούμε να διοχετεύουμε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή να διαστρεβλώνουμε ειδήσεις για πολύ σοβαρά θέματα και να μην καθίσουμε και να λύσουμε το πρόβλημα. Παράλληλα οφείλω να πω το εξής ότι όταν αναφέρθηκε για μια μεγάλη ποσότητα αδέσποτων σκυλιών η ατάκα του Αντιδημάρχου ήταν ότι «πολύ σύντομα θα τα μειώσουμε» και θέλω μια απάντηση τι σημαίνει θα τα μειώσουμε και με ποιον τρόπο, αφού είπε πολύ σύντομα σε μέσο μαζικής ενημέρωσης πανελλήνιας εμβέλειας και δεύτερον  θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί να μου απαντήσει επειδή λέει πολύ σύντομα θα κατασκευαστεί το καταφύγιo. Από τα 400 ζώα πόσα αδέσποτα προβλέπεται να μπουν μέσα στο καταφύγιο; Για να μην λέμε ψέματα στους δημότες. Και ένα πολύ σημαντικό πάλι στην όλη αυτήν κατάσταση είναι ότι βρίσκει απέναντι του τις φιλοζωικές οργανώσεις, τι σημαίνει αυτό;

Ζέρβας: «Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν»

Το λόγο είχε ο Αντιδήμαρχος κ. Φώτης Ζέρβας:Γνωρίζετε όπως είπαν άνθρωποι που γνωρίζουν από τον σύλλογο εκεί ότι το θέμα αυτό είναι από το 2005 και αντιμετωπίζει ο τόπος μας αυτήν την στιγμή αυτό το πρόβλημα εδώ και τόσα χρόνια. Γνωρίζετε ότι όλα τα σκυλιά δεν μπορούν να είναι μέσα σε κλουβιά, ο χώρος που δημιουργείται εκεί και ο οποίος όπως γνωρίζω με την παράταση που έχει πάρει ο εργολάβος πρέπει να είναι έτοιμο τέλος Ιουλίου ή τέλος Αυγούστου και δεν έχει και άλλη παράταση. Αυτό μας δίνει το δικαίωμα να πούμε ότι θα μειώσουμε τα σκυλιά εκεί πέρα που δημιουργούν το πρόβλημα. Η πενταμελής επιτροπή που ξεκίνησε την λειτουργία της πριν δεκαπέντε με είκοσι ημέρες ήδη έχει κάνει παρεμβάσεις όπου έχουμε καταγγελίες ότι υπάρχουν αγέλες να πάμε να παίρνουμε από ένα σκύλο και να τον πάμε σε χώρο φιλοξενίας για να κάνουμε τα ανάλογα. Ξέρω ότι το θέμα είναι σοβαρό εδώ και χρόνια και ο Γρηγόρης προσπάθησε και εγώ δεν έριξα σε κανέναν την ευθύνη. Είπα ότι παραλαμβάνουμε όπως παρέλαβε και ο Γρηγόρης από τον προηγούμενο μια καυτή πατάτα, την είχε και ο Ροπόκης, την είχε και ο Σαραμπασίνας. Όλοι προσπάθησαν οι άνθρωποι να βρουν τρόπους.  Σήμερα ο τρόπος να μπορούμε να ελαφρύνουμε την κατάσταση είναι ο χώρος που δημιουργείται εκεί, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Χθες για παράδειγμα  και αν θέλετε γιατί πολύ λέμε εδώ στα Δημοτικά Συμβούλια για να κάνουμε σόου, όπως και στην ΔΕΥΑ πριν καλούσα και σας καλούσα όλους μαζί να πάμε και να βρούμε εκεί την λύση και να μου πείτε και προτάσεις. Εάν δεν τις ακούσω και τις αγνοήσω έχω την ευθύνη και εγώ αλλά το να λέμε για κάτι, υπάρχει ναι μπορώ να κάνω κάτι; Κοιτάμε με την πενταμελή και τον κ. Τσούτση που είναι Πρόεδρος και τον Κτηνίατρο κ.λ.π. να στειρώνουμε, βγαίνουν ποσά, αγοράζουμε τροφές να κάνουμε αυτά που μπορούμε από εκεί και πέρα μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Για περισσότερες απαντήσεις ότι θέλετε αλλά εγώ δεν έριξα την ευθύνη σε κανέναν. Αυτό είναι διαχρονικό το ζήτημα εδώ και είκοσι χρόνια και στο χωριό αυτό και υπήρχαν προβλήματα και υπάρχουν και κοιτάμε να τα αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Αλλά κ. Νίτσα όπως για παράδειγμα και ξέρετε πολύ καλά ότι ακούω πάντα. Με τον κ. Τσούτση την επόμενη εβδομάδα θα είμαστε στην Κατερίνη για να δούμε τους ανθρώπους εκεί που έχουν κάνει μια πάρα πολύ καλή δουλειά, να δούμε τι έφτιαξαν τι έκαναν και με ποιους τρόπους. Αν υπάρχουν άλλοι τρόποι χρηματοδότησης που εμείς δεν τους γνωρίζουμε και με τον κ. Καραγιάννη μίλησα πριν είκοσι ημέρες και έχουμε ραντεβού την επόμενη Τετάρτη να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερο γι’αυτό. Το να κάνουμε διαπιστώσεις, διαπιστώσεις κάνουμε όλοι, προτάσεις δεν βλέπω όμως.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00