Αρχική » Εντυπωσίασε η ταινία « Η αλφαβήτα της Εφηβείας» με πρωταγωνιστές τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Πρέβεζας (photo)

Εντυπωσίασε η ταινία « Η αλφαβήτα της Εφηβείας» με πρωταγωνιστές τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Πρέβεζας (photo)

με Βασίλης Κούρκουλας

Παρουσιάστηκε σήμερα Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2024 στις 7:30μ.μ. στην κατάμεστη αίθουσα της  Θεοφανείου η ταινία « Η αλφαβήτα της Εφηβείας», με πρωταγωνιστές τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Πρέβεζας και σε συνεργασία με την ‘’ΑΒΓΟ ΑΜΚΕ’’, το Δήμο Πρέβεζας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Μια ταινία βασισμένη στο  βραβευμένο  μυθιστόρημα της θεατρολόγου Μάγιας Δεληβοριά με τίτλο “Η  αλφαβήτα της ευτυχίας”, που τα παιδιά συμμετείχαν με ιδιαίτερο ζήλο, παρά τις δυσκολίες των εξωτερικών γυρισμάτων υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης της καλλιτεχνικής σκηνής της ΑΜΚΕ- Αβγό Στέλλας Λένη και των υπεύθυνων εκπαιδευτικών Όλγας Κουρεμένου και Σοφίας Γιαννούλη.

Τα παιδιά ανέδειξαν μέσα από τα γράμματα της αλφαβήτας, με ιδιαίτερο επαγγελματισμό τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς, τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους για το άγχος, τη βαρεμάρα, τους γονείς, τον έρωτα, τη ζήλια, τους ήρωες, το θάνατο, το ίντερνετ, τους καθηγητές, τη λύπη, τη μοναξιά τα ναρκωτικά, το ξύρισμα, τα όνειρα, την πενθήμερη, τα ρούχα, το σεξ, το τηλέφωνο, το ύψος, τη φιλία, το χορό, τα ψέματα και την ωριμότητα.

Μια ταινία, με πολλές αποκαλύψεις από τους εφήβους αλλά και γεμάτη εικόνες από την πανέμορφη πόλη της Πρέβεζας μέσα από την κάμερα του Γιάννη Νικολαΐδη.

Πριν την έναρξη της ταινίας το λόγο πήραν η Διευθύντρια του Πρότυπου Γυμνασίου Πρέβεζας κα Καινουργιώτη Κωνσαντούλα, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Λεωνίδας Αργυρός, η υπεύθυνη της καλλιτεχνικής σκηνής της ΑΜΚΕ- Αβγό κα Στέλλα Λένη, οι υπεύθυνες καθηγήτριες του Πρότυπου κα Όλγα Κουρεμένου και Σοφία Γιαννούλη και ο κ. Γιάννης Νικολαΐδης.

H δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Σύγχρονων Τεχνών για παιδιά και εφήβους  το οποίο διοργανώνεται σε Πρέβεζα και Θεσπρωτία   με σύμπραξη σχολείων από την Ιταλία και έχει  ως τίτλο του “Είμαστε οι έφηβοι’’.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00