Αρχική » Ένταξη δημοτικών σχολείων Πρεβέζης στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα»

Ένταξη δημοτικών σχολείων Πρεβέζης στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα»

με Βασίλης Κούρκουλας

Το δελτίο τύπου του βουλευτή κ. Κυριάκη: 

Ευχαριστώ θερμά την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κ. Σοφία Ζαχαράκη, για την άγαστη συνεργασία που είχαμε το τελευταίο χρονικό διάστημα, την αμέριστη κατανόηση εκ μέρους της και την έμπρακτη πρόθεση που επέδειξε εξ αρχής, στην ένταξη των δημοτικών σχολείων της Πρέβεζας στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα». Με την ένταξη αυτή, αποκαθίσταται η αδικία που υφίστανται οι σχολικές μονάδες του δήμου Πρεβέζης, ο οποίος,  αν και πληρούσε τις προϋποθέσεις, δεν συμπεριλαμβάνονταν έως σήμερα στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Σημειώνεται επιπροσθέτως, ότι η συγκεκριμένη ένταξη  αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην αντιμετώπιση της επισιτιστικής ανασφάλειας των μαθητών που αφορά, αλλά και προσωπική δικαίωση σε έναν αγώνα, ο οποίος πλέον λαμβάνει τέλος με την επικείμενη επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος. 

Με τη διακήρυξη υπ’ αριθ. 1/2024, του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, που δημοσιεύθηκε προ ολίγων ημερών, περί της ανάδειξης αναδόχου για την παροχή υπηρεσιών παρασκευής και διανομής ζεστών γευμάτων σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στα πλαίσια του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα», κατά τα σχολικά έτη 2024-2025 και 2025-2026, με δικαίωμα προαίρεσης για τη σχολική χρονιά 2026-2027, καθορίζονται πλέον Δημοτικά Σχολεία και του δήμου Πρεβέζης, για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα αυτό, κατά τα προαναφερόμενα σχολικά έτη. 

Banner

Το ζήτημα της παράλειψης ένταξης των σχολικών μονάδων Πρεβέζης από το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» και της επακόλουθης αδικίας που υφίστανται οι μαθητές του νομού μας από την εξαίρεση αυτή, είχε αρχικώς θίξει ο βουλευτής Πρεβέζης, κ. Σπυρίδωνας Κυριάκης, με σχετική έγγραφη ερώτηση που είχε υποβάλει προς την αρμόδια Υπουργό, στις 8/11/2023. Κατόπιν, με δεδομένο την πραγματοποίηση νέας διακήρυξης για την υλοποίηση του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» για το σχολικό έτος 2024-2025, ο κ. Κυριάκης επανήλθε με νέα ερώτηση προς την αρμόδια Υπουργό, στις 22/1/2024, σχετικά με την ένταξη των σχολικών μονάδων του νομού μας, για το προσεχές και τα επόμενα σχολικά έτη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Εν τέλει, με την προαναφερόμενη διακήρυξη που δημοσιεύτηκε από το αρμόδιο Υπουργείο, σηματοδοτείται η επίσημη έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας, με το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» να επεκτείνεται περαιτέρω και να αφορά περισσότερες σχολικές μονάδες, συμπεριλαμβανομένων επισήμως και σχολείων του δήμου Πρεβέζης.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης, αποδεικνύουν  μέσω της επέκτασης του προγράμματος σε περισσότερες σχολικές μονάδες, οι οποίες αφορούν πλέον και την Πρέβεζα, την πρόθεση της κυβέρνησης στη στήριξη της μαθητικής κοινότητας, αλλά και την ιδιαίτερη ευαισθησιά και κινητοποίηση της πρώτης, απένταντι σε κοινωνικά ζητήματα.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας

Μπορεί να σου αρέσει επίσης

Αφήστε ένα σχόλιο

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00